default-image

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα ψαράδικα στην Καρτερού

Κρήτη
Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα ψαράδικα στην Καρτερού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώρα μηδέν για τα ψαράδικα της οδού Καρτερού στην καρδιά του Ηρακλείου. Να μπει τέλος εδώ και τώρα στην διακίνηση χονδρικού εμπορίου ζητά η διεύθυνση υγιεινής καλώντας τον δήμο να λάβει θέση με ανάκληση αδειών. Με έγγραφο της ζητά την άμεση απομάκρυνση των 6 ιχθυεμπόρων που δραστηριοποιούνται στην οδό Καρτερού, κάνοντας λόγο για κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ορφανοί από χώρο κινδυνεύουν να μείνουν οι ιχθυέμποροι, που ζητούν χρόνο ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις της μεταγκατάστασης.

Πριν από μερικούς μήνες οι λαχανέμποροι παραχώρησαν στο δήμο ένα κτήριο που βρίσκεται στη νέα λαχαναγορά στη ΒΙΠΕΗ για χρήση από τους ιχθυεμπόρους. Ωστόσο το κτίριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, καθώς πρόκειται για εργοτάξιο, όπως τονίζεται και χρήζει άμεσης κατασκευής ώστε να πληροί τις προδιαγραφές για τη μετεγκατάσταση.

Γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης χώρου ή μιας μέσης λύσης για την προσωρινή έστω μετεγκατάσταση των ιχθυεμπόρων.

Αύριο, πάντως, οι ιχθυέμποροι θα έχουν συνάντηση με ιδιώτη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Πέτρο Ινιωτάκη, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο εύρεσης ενός νέου χώρου για την μετεγκατάσταση τους.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News