default-image

Παραδοσιακά προϊόντα στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Κρήτη
Παραδοσιακά προϊόντα στα ξενοδοχεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκαπέντε δίκτυα διανομής και σούπερ μάρκετ, περισσότερα από 60 ξενοδοχεία και 174 παραγωγοί συμμετέχουν στο 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής - Super Market.

Το Φόρουμ ανοίγει τις πύλες του το προσεχές Σάββατο 2 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες (πρώην Αμερικανική Βάση). Σκοπός του είναι η γνωριμία μεταξύ ξενοδόχων και παραγωγών της Κρήτης ώστε αφενός να καλύπτονται οι ανάγκες των αγροτών και αφετέρου οι τουρίστες να έρχονται σε επαφή με τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και την κρητική διατροφή.

Αυτά ήταν μερικά από όσα αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης.

Λαμβάνουν μέρος:

?      15 Δίκτυα Διανομής - Σούπερ Μάρκετ

?      39 όμιλοι Ξενοδοχείων (περισσότερα από 60 ξενοδοχεία)

?      174 παραγωγοί / μεταποιητές τοπικών αγροτικών προϊόντων(οπωροκηπευτικά, λάδι, κρασί, μέλι, ρακί, αλλαντικά, τυροκομικά, νερό, σταφίδα, αρτοσκευάσματα, σαλιγκάρια κλπ)

Συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα:

?      Η Περιφέρεια Κρήτης

?      Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

?      Θα προσφέρουν κέρασμα με προϊόντα της περιοχής τους και θα ενημερώνουν για τις δομές υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα που διαθέτουν.

Παρατηρητήριο προϊόντων:

Συγκεντρώνουμε στοιχεία από τα ξενοδοχεία, σχετικά με τις ποσότητες  προϊόντων  και το διάστημα που τα χρειάζονται, ώστε να ενημερώνουμε τους παραγωγούς για τη συζήτηση.

Στόχος φόρουμ:

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών/μεταποιητών/προμηθευτών αγροτικών Κρητικών προϊόντων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ περιλαμβάνει συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές/προμηθευτές αγροτικών Κρητικών προϊόντων σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και έκθεση Κρητικών προϊόντων.

Το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πελεκανάκης και ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου κ. Μανώλης Φραγκάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News