default-image

Άγρια συμπλοκή τοξικομανών κατέληξε σε μαχαίρωμα

Κρήτη
Άγρια συμπλοκή τοξικομανών κατέληξε σε μαχαίρωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μακελειό κατέληξε συμπλοκή μεταξύ τοξικομανών έξω από το ΠΑΓΝΗ. Με αφορμή την απώλεια ενός κινητού 36χρονος μαχαίρωσε δυο αδέλφια και έσπειρε τον πανικό έξω από το νοσοκομείο.

Το περιστατικό ήρθε να φουντώσει την ανησυχία για την προβληματική - όπως χαρακτηρίζεται - συνύπαρξη, του νοσοκομείου με τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ καθώς οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου είναι άνθρωποι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και προσπαθούν να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά.

Εξοργισμένος και εκτός ελέγχου ο 36χρονος τηλεφώνησε στα αδέλφια τα οποία κατηγόρησε για τη κλοπή, με συνέπεια να επιστρέψουν στο σημείο όπου ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή. Στο αποκορύφωμα της έβγαλε ένα στιλέτο από την τσέπη του και  μαχαίρωσε τα δυο αδέλφια στο λαιμό. Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης με το 42χρονο βαριά τραυματισμένο να ψυχορραγεί μπροστά στους έντρομους περαστικούς.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον διασωλήνωσαν  άμεσα και τον μετέφεραν απευθείας στο χειρουργείο του ΠΑΓΝΗ, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του.

Ο δεύτερος τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  στο Βενιζέλειο όπου του παρασχεθήκαν οι πρώτες βοήθειες. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί έφερε ένα τραύμα στον τράχηλο. Μετά τη συρραφή του, ο 30χρονος πήρε εξητήριο.

  Το σημείο της συμπλοκής

Την ίδια στιγμή φίλοι των θυμάτων ακινητοποιούσαν τον 36χρονο τοξικομανή ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, και τον παρέδωσε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Για σκηνές απείρου κάλλους καθημερινά κάνουν λόγο περίοικοι και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που γίνονται μάρτυρες ακόμη και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Λίγα μέτρα από την είσοδο του νοσοκομείου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, γύρω από τις οποίες στήνεται καθημερινά σύμφωνα με τις καταγγελίες ένα αδιάκοπο παζάρι, αφού οι διακινητές δεν αφήνουν σε ησυχία τα μέλη του ΟΚΑΝΑ που προσπαθούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα απεξάρτησης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει καταγγελίες για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών στο σημείο μέρα - μεσημέρι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Οι αναφορές και οι καταγγελίες στην αστυνομία είναι σχεδόν καθημερινές.

ρεπορτάζ : Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες:Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News