Ειδήσεις

30.000€ πρόστιμο- φωτιά για φόλα,τι κατέγραψε η κάμερα ;

Με ένα γιγάντιο πρόστιμο 30.000 ευρώ ήρθε αντιμέτωπος ένας 29χρονος Ιεραπετρίτης ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε με φόλα αδέσποτο σκύλο, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται πληρώσει το υπέρογκο ποσό και να δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αθώος.

Όλα ξεκίνησαν από την κάμερα που κατέγραψε κινήσεις του Κώστα Αϊβαλικλή οι οποίες τον οδήγησαν για κατάθεση στην αστυνομία και με μια δικογραφία σε βάρος του.

Τι έδειξε η κάμερα

Όπως υποστηρίζει ο 29χρονος το αδέσποτο κινείτο συχνά έξω από το συνεργείο με αποτέλεσμα να το ταϊζει, μαζί με άλλα σκυλάκια. Τη συγκεκριμένη ημέρα (την προηγούμενη εβδομάδα) αγόρασε από κοντινό περίπτερο γλύκισμα που έδωσε στο αδέσποτο και στη συνέχεια αποχώρησε. Όπως σημειώνει ο 29χρονος στις κινήσεις που κατέγραψε η κάμερα,  ο ίδιος φαίνεται μεν να πλησιάζει το αδέσποτο, αλλά δεν του έδωσε ποτέ φόλα, όπως κατηγορείται. Όπως ισχυρίζεται ακόμη το εν λόγω αδέσποτο δεν είναι νεκρό αλλά ζωντανό, και άλλο σκυλί εντοπίστηκε νεκρό. Ωστόσο οι αστυνομικοί στους οποίους έδωσε κατάθεση τον ενημέρωσαν ότι κατηγορείται ότι σκότωσε το σκύλο και του παραδόθηκε και το έγγραφο με το πρόστιμο-φωτιά.

"Το τάιζα, δεν το σκότωσα"

Ο νεαρός Ιεραπετρίτης μάλιστα δηλώνει σοκαρισμένος από το γεγονός ότι βρέθηκε κατηγορούμενος για ένα αδέσποτο το οποίο ο ίδιος φρόντιζε και τάιζε για να μην πεθάνει από πείνα. Μάλιστα διερωτάται γιατί να πλησιάσει με απειλητικές διαθέσεις ένα αδέσποτο όταν μάλιστα γνώριζε για την ύπαρξη της κάμερας του περιπτέρου που καταγράφει τις κινήσεις.

Το επιμαχο έγγραφο με το πρόστιμο φωτιά που έλαβε ο 29χρονος

Κατέθεσε ένσταση

Όπως αναφέρει πλέον ο 29χρονος μιλώντας για την δικαστική περιπέτεια που όπως όλα δείχνουν έχει μπροστά του και το γιγάντιο πρόστιμο που του επιβλήθηκε, δεν έχει να πληρώσει το ποσό αφού εργάζεται σκληρά για το μεροκάματο αλλά και θα κινηθεί νομικά αφού επιμένει ότι είναι αθώος.

Το θέμα πάντως είναι κύριο θέμα συζήτησης αφού και το πρόστιμο είναι τσουχτερό και η υπόθεση όπως όλα δείχνουν θα φτάσει στα δικαστήρια. Μάλιστα ήδη κατέθεσε ένσταση και υπέδειξε το σκύλο που όπως υποσητρίζει είναι ζωντανός...

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια