default-image

Χαμένη και αυτή η ευκαιρία;

Ηράκλειο
Χαμένη και αυτή η ευκαιρία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ότι η χώρα μας αναμένεται να επωφεληθεί από τις απώλειες που πρόκειται να σημειώσει η Τουρκία στον τουρισμό φέτος είναι πλέον ορατό.

 Ένα πρώτο δείγμα λαμβάνεται από την αναζωπύρωση του ρωσικού ενδιαφέροντος για την ελληνική τουριστική αγορά. Ωστόσο στο παρασκήνιο μαίνεται ένας πραγματικός πόλεμος μετά την αλλαγή του ρεύματος λόγω Τουρκίας, κι έτσι αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας αναζητούν την ύστατη στιγμή μερίδιο από τη διαθεσιμότητα των ελληνικών αεροδρομίων.

Στο "Ν. Καζαντζάκης" γίνεται στενό μαρκάρισμα από Ρώσους τουρ οπερέιτορ για να εξασφαλίσουν διαθέσιμα slots (προγραμματισμένες αεροπορικές αφίξεις), τα οποία όμως έχουν "κλειδώσει" από τον Οκτώβριο.

 Μόνο με ακυρώσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών θα δημιουργηθεί πρόσθετος "χώρος", αν και το αεροδρόμιο Ηρακλείου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και χωρίς τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό, έχει χαμηλό ταβάνι - σε συνάρτηση με τη ζήτηση - στη διαθεσιμότητα εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών. Χαμένη ευκαιρία για επιπλέον οφέλη και φέτος...

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News