Ειδήσεις

Διάκριση για Κρητικό ελαιόλαδο σε διεθνή διαγωνισμό

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Athena» διεξήχθη φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Όραμα του διαγωνισμού ΑΤΗΕΝΑ είναι να αναδείξει τη συμβολική σημασία της συμμετοχής και την αξία της νίκης εδώ στην Ελλάδα, τη χώρα που δεν είναι μόνο η γενέτειρα της ελιάς αλλά και η πατρίδα της ευγενούς άμιλλας και του ολυμπιακού ιδεώδους.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στη σκιά της Ακρόπολης, όπου η θεά Αθηνά φύτεψε την πρώτη ελιά και που χρόνια αργότερα ο επιδρομέας Ξέρξης την έκαψε αλλά αυτή βλάστησε ξανά μέσα σε μια νύχτα, δίνοντας θάρρος στους Αθηναίους να νικήσουν τους Πέρσες. Σε μια αιώνια πόλη που γεφυρώνει τις εποχές, συνενώνοντας τους μύθους και τους θρύλους του χθες με τις προκλήσεις του σήμερα.

Ο διαγωνισμός είχε πάνω από 255 Ελληνικές συμμετοχές, καθώς και ένα σημαντικό αριθμό συμμετοχών από ελαιοπαραγωγικές χώρες του εξωτερικού. Τα ελαιόλαδα δοκιμάστηκαν από κριτές διεθνούς φήμης και στις 25 Μαρτίου 2016 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Σημαντική διάκριση για την Κρήτη ήταν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χάρισμα από το Μιραμπέλλο της Κρήτης που κατάφερε να αποσπάσει το Χάλκινο Βραβείο. Είναι ένα ελαιόλαδο από κορωνέικη ποικιλία ελιάς, ιδανικό για κάθε χρήση, κάτι που το κάνει ολοένα και πιο δημοφιλές, με φανατικούς καταναλωτές ανά τον κόσμο.

Σχόλια