Ειδήσεις

Ημερίδα για τη φροντίδα των ασθενών

Ημερίδα Ενημέρωσης Κοινού, Ασθενών και Φροντιστών από το Τμήμα Πάρκινσον & Κινητικών Διαταραχών του «ΥΓΕΙΑ», με θέμα «Από την επιστήμη στη φροντίδα των ασθενών» θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» του «ΜΗΤΕΡΑ» στις 10:00.     

Η ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον σε συνεργασία με τη Β' Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική ΕΚΠΑ, προκειμένου να συζητηθεί το σύνολο των προβλημάτων της νόσου, οι υπάρχουσες φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές, αλλά και οι μελλοντικές θεραπείες με διακεκριμένους ειδικούς στο θέμα επιστήμονες.      

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασθένεια Πάρκινσον (EPDA) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τον ίδιο χρόνο δόθηκε στη δημοσιότητα η «Χάρτα της EPDA», που σκοπό είχε να ενημερώσει τους πάσχοντες από την ασθένεια για τα δικαιώματά τους, αλλά και να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1775 του άγγλου γιατρού Τζέιμς Πάρκινσον. Ο Πάρκινσον το 1817 ανακάλυψε τη συμπτωματολογία της ασθένειας, που πλήττει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου και σήμερα είναι γνωστή με το όνομά του.

Σχόλια