Ειδήσεις

Ελπίζουν σε ενα θαύμα για τον 63χρονο φούρναρη

Για μια ακόμη μέρα δίνει αγώνα ζωής ο 63χρονος αρτοποιός ο οποίος νοσηλεύεται  στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς των Αθηνών με εγκαύματα τα οποία καλύπτουν το 80% του σώματός του. Οι γιατροί είναι πολύ επιφυλακτικοί για την πορεία της υγείας του Μανόλη Κουτάντου καθώς βρίσκεται διασωληνωμένος, σε καταστολή και η κατάστασή του θεωρείται σταθερά κρίσιμη.

Το αρτοποιείο όπου σημειώθηκε το τραγικό ατύχημα παραμένει πλέον ερμητικά κλειστό και τα παιδιά και η σύζυγος του φούρναρη βρίσκονται διαρκώς δίπλα του βιώνοντας ώρες αγωνίας.

Η μοιραία κίνηση

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό ατύχημα διαδραματίστηκε στην Αξό Μυλοποτάμου, με τον  63χρονο φούρναρη να βρίσκεται μέσα στο κατάστημά του. Ξαφνικά και ενώ ήταν αναμμένο ένα πετρογκάζ, ο ίδιος  σε πολύ κοντινή απόσταση  προσπαθούσε να μεταφέρει βενζίνη από ένα μπιτόνι σε ένα μπουκάλι. Ωστόσο, το κακό δεν άργησε να συμβει, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ξέσπασε φωτιά, ο φούρνος λαμπάδιασε και εκείνος τυλίχτηκε στις φλόγες.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος c-27 που μετέφερε τον 63χρονο

Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου βλέποντας τη σοβαρότητα της κατάστασης έκριναν επιβεβλημένη τη άμεση μεταφορά του στην Αθήνα και ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς του και έπειτα από ένα δραματικό παρασκήνιο για το που θα νοσηλευτεί και κατόπιν συνδρομής και  των δικών του ανθρώπων , το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς έκανε δεκτό το αίτημα για  εισαγωγή και νοσηλεία του 63χρου φούρναρη.

Η γυναίκα του ,που αντιλήφθηκε το περιστατικό άρχισε να φωνάζει και καλεί σε βοήθεια. Εντελώς τυχαία το δράμα του ηλικιωμένου που φλεγόταν μέσα στο φούρνο του αντιλήφθηκε διερχόμενος οδηγός που προσπάθησε με έναν πυροσβεστήρα από το αυτοκίνητο του να σώσει τον αρτοποιό που καιγόταν. Τελικά τα κατάφερε και ελάχιστα λεπτά αργότερα μετέφερε με το Ι.Χ. του, τον άτυχο αρτοποιό στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, και από εκεί με ασθενοφόρο κατευθείαν στο ΠΑΓΝΗ όπου στην είσοδο του νοσοκομείου ο ίδιος έχασε τις αισθήσεις του. Ακολούθησε η αερομεταφορά στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Βάλια Μπούη

Σχόλια