default-image

Σε εφαρμογή η εξέλιξη του Έλληνα ποδοσφαιριστή

Ποδόσφαιρο
Σε εφαρμογή η εξέλιξη του Έλληνα ποδοσφαιριστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πρωτοβουλία του Μίχαελ Σκίμπε οι προπονητές της Σούπερ Λιγκα συναντήθηκαν σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο των Αθηνών με στόχο να συζητήσουν την εξέλιξη του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ήταν μία κίνηση του Γερμανού Ομοσπονδιακού προπονητή που κανείς προκάτοχός του δεν είχε κάνει και ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι. Λόγω απόστασης απουσίασαν οι τεχνικοί των Πλατανιά (Γιώργος Παράσχος), Ξάνθης (Ραζβάν Λουτσέσκου) και Πανθρακικού (Ζόραν Στοΐνοβιτς).

Το παρών έδωσαν οι Μάρκο Σίλβα (Ολυμπιακός), Γκουστάβο Πογέτ (ΑΕΚ), Αντρέα Στραματσόνι (Παναθηναϊκός), Βλάνταν Ίβιτς (ΠΑΟΚ), Μαρίνος Ουζουνίδης (Πανιώνιος), Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα), Γιάννης Ματζουράκης (Παναιτωλικός), Μάκης Χάβος (Αστέρας), Τραϊανός Δέλλας (Ατρόμητος), Άκης Μάντζιος (Λεβαδειακός), Νίκος Παπαδόπουλος (Ηρακλής), Δημήτρης Ελευθερόπουλος (Βέροια) και Νίκος Καραγεωργίου (Καλλονή).

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και οι βοηθοί του Γερμανού τεχνικού, Ηρακλής Μεταξάς και Κώστας Τσάνας.

Παρών ήταν και ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης, ο γυμναστής Γρηγόρης Μπιζάς, αλλά και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Φάνης Κατεργιαννάκης.

Στη συνάντηση που είχε διάρκεια περίπου 2,5 ώρες κύριο θέμα ήταν η εξέλιξη του Έλληνα ποδοσφαιριστή και κύλησε σε πολύ καλό κλίμα. Ο Μίχαελ Σκίμπε πρότεινε κάθε 15 μέρες για ένα διήμερο παίκτες των ομάδων που είναι διεθνείς αλλά δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους, να προπονούνται με τους προπονητές της Εθνικής, έτυχε καθολικής αποδοχής.

Κάποιοι πρότειναν να εφαρμοστεί ένα πλάνο όπως στην Αγγλία, με τις ρεζέρβες. Κάποιοι είπαν να γίνει κάτι παρόμοιο με την Ισπανία, όπου ομάδες όπως η Ατλέτικο και η Ρεάλ συμμετέχουν στην τρίτη ή την τέταρτη κατηγορία της χώρας. Στο... τραπέζι έπεσαν, ακόμα, προτάσεις, σχετικά με το πώς μπορεί να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των προπονητών με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά και πώς μπορούν να εξελιχθούν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News