Ειδήσεις

Συναγερμός για φωτιά σε πλοίο κινδύνευσαν άνθρωποι

Λίγο μετά τις 11 το πρωί,  φωτιά εκδηλώθηκε  σε  φορτηγό πλοίο, στην περιοχή των Λινοπεραμάτων σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές .

Η κινητοποιήση από κλιμάκια του Λιμεναρχείου ,της πυροσβεστικής αλλά και του ΕΚΑΒ ήταν  άμεση καθώς πέραν απο την  επίχείρηση κατάσβεσης του πύρινου μετώπου , είχαν  αναφερθεί και τραυματίες .

Λιμενικοί  με σκάφη του λιμενικού αλλά και της πυροσβεστικής πλησίασαν  το φλεγόμενο πλοίο και με συνεχείς ρίψεις νέρου προσπαθούσαν  να καταλαγιάσουν τις πυρινες φλόγες που ξεπηδούσαν διαρκώς ενώ στη στεριά οι διασώστες έδιναν  το δικό τους αγώνα για την παροχή πρώτων βοηθείων στους ανθρώπους που κινδύνευσαν.

Τελικά η περιπέτεια στη θάλασσα είχε αίσιο τέλος καθώς όλα τα παραπάνω που  διαδραματίστηκαν  στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα στην πραγματικότητα ήταν μέρος προγραμματισμένης άσκησης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα με τις ειδικές δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Π.Ε. Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η ομάδα πολιτική προστασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η Δ.Ε.Η., ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Δήμου Μαλεβιζίου, τα ρυμουλκά ασφαλείας από Ηράκλειο και Παντάνασσα, αλλά και το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Μαλεβιζίου συντονίστηκαν με επιτυχία και ανταποκρίθηκαν πλήρως στο σενάριο της άσκησης, που προέβλεπε έκρηξη βόμβας σε φορτηγό πλοίο, πυρκαγιά, τραυματισμό μελών του πληρώματος, ρύπανση της θάλασσας, έρευνα για άλλα εκρηκτικά, κλπ.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την άσκηση που διεξήχθη στο Δήμο Μαλεβιζίου, σε δηλώσεις του τόνισε: «Συμμετείχαμε κι εμείς ως Δήμος, με το Λιμενικό μας Ταμείο στην άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων φορέων και η οποία στέφτηκε με επιτυχία. Ελπίζω κι εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά, το γεγονός όμως ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συντονίστηκαν για μια ακόμα φορά απόλυτα -  έστω και σε επίπεδο άσκησης - είναι ενθαρρυντικό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα.Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες, τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, τα μέλη των φορέων και των εθελοντικών οργανώσεων, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου μας Βαγγέλη Παρασύρη μαζί με τα μέλη της Διοίκησης και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό που συμμετείχαν στην άσκηση».

Επίσης ως παρατηρητές: ο δήμος Μαλεβυζίου, η Π.Ε. Ηρακλείου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (Δνση Πολιτικής Προστασίας).

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια