default-image

Ορθόδοξο "σχίσμα"

Περίεργα
Ορθόδοξο "σχίσμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από την ιστορική απόφαση για την Ορθοδοξία αλλά και την Κρήτη, σύμφωνα με την οποία θα συγκληθεί για πρώτη φορά έπειτα από 962 χρόνια η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος η οποία θα λάβει χώρα τον Ιούνιο στα Χανιά, εμφανίστηκαν τα πρώτα "σύννεφα" που απειλούν με εκκλησιαστική "καταιγίδα" την ιστορική σύνοδο. Αιτία το Κατάρ και η διαμάχη των Πατριαρχείων Αντιόχειας και Ιεροσολύμων για το ποιος έχει τη δικαιοδοσία επί της συγκεκριμένης Μητρόπολης.

Στο Φανάρι επικρατεί αναστάτωση, αν όχι οργή. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βλέπει τις προσπάθειές του για να ομονοήσουν όλοι οι επικεφαλής των ορθοδόξων εκκλησιών, που συμμετέχουν στην ιστορική σύνοδο, να κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας κ. Ιωάννης δε δίστασε να απειλήσει μέσω επιστολής του ακόμη και με άρνηση συμμετοχής εφόσον δεν επιλυθεί το ζήτημα. Ο κ. Βαρθολομαίος εξερράγη, έχει δε ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να μεταβεί στο Φανάρι είτε ο ίδιος είτε αντιπροσωπία ιεραρχών του Πατριαρχείου Αντιόχειας, σήμερα. Μέχρι και χθες αργά το απόγευμα δεν είχε επιβεβαιωθεί η άφιξη της αποστολής μητροπολιτών, αφού ο κ. Ιωάννης είχε δηλώσει κώλυμα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Καταλαβαίνετε ότι η σύγκληση της Συνόδου στην Κρήτη βρίσκεται στον "αέρα". Ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί από τα χέρια ακόμη και Πατριαρχών λύση δεν υπάρχει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News