Ειδήσεις

Οι περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη και τα οφέλη τους

Οι περιοχές Natura 2000 βρίσκονται στο επίκεντρο της επόμενης συζήτησης του Ηρακλειώτικου κοινού με τον αρμόδιο επιστήμονα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης το Σάββατο 2 Απριλίου 2016.

Παιχνίδια, εξερευνήσεις και κατασκευές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους τους μουσείου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00      Συζήτηση με θέμα: «Οι περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη και τα οφέλη τους» με την κ. Πλουμή Τάνια, Περιβαλλοντολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00      «Πώς μπορώ να σε προστατεύσω;».Παίζοντας, μαθαίνουμε για τα διαφορετικά τοπία που συναντούμε σε περιοχές NATURA. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 6 ετών).

12:00-14:00      «Περιοχές ΝATURA εκπέμπουν σήμα κινδύνου!». Παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τις ανθρώπινες δραστηριότητες και εξερεύνηση για τα απειλούμενα ζώα σε περιοχές NATURA. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00-14:00      Βήμα-βήμακατασκευάζουμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι, με νικητές όσους καταφέρουν να προστατεύσουν καλύτερα τη δική τους περιοχή Natura! (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»: Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

Σχόλια