default-image

Ώρες αγωνίας για το φούρναρη που κάηκε, δίνει μάχη ζωής

Ρέθυμνο
Ώρες αγωνίας για το φούρναρη που κάηκε, δίνει μάχη ζωής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μεγαλύτερη μάχη για την ζωή του δίνει ο 63χρονος αρτοποιός Μανόλης Κουτάντος που από χθες αργά το απόγευμα νοσηλεύεται  στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννημάτας στην Αθήνα.

Ο 63χρονος ,όπως είχε γράψει πρώτο χθες το neakriti.gr, τραυματίστηκε σοβαρά μέσα στον φούρνο του στην Αξό Μυλοποτάμου όταν ξέσπασε φωτιά εξαιτίας ανάφλεξης με αποτέλεσμα ο ίδιος να καεί στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος του φέροντας εγκαύματα 80% σε όλο του το σώμα.

Πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στην Αθήνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου που τον παρακολουθούν συνεχώς να αναφέρουν στην γυναίκα και την κόρη του που βρίσκονται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, ότι τα δύο πρώτα 24ωρα χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως κρίσιμα και δεν μπορούν να κάνουν περαιτέρω εκτιμήσεις.

Μάλιστα η νύχτα που πέρασε  αποδείχτηκε δύσκολη για τον άτυχο αρτοποιό που εξαιτίας του ότι οι παλμοί του έπεσαν αρκετά, σήμανε συναγερμός στην ιατρική ομάδα του νοσοκομείου, η οποία και τον παρακολουθεί που κατόρθωσε τελικά να επαναφέρει στα επιθυμητά όρια τους παλμούς κρατώντας εν τέλει στη ζωή τον 63χρονο.

Ωστόσο μια αχτίδα αισιοδοξίας μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο οργανισμός του έδωσε το πράσινο φως για την λειτουργία των νεφρών. Δραματικές ώρες ζουν οι δικοί του άνθρωποι που κάνουν το σταυρό τους ο δικός τους άνθρωπος να τα καταφέρει και να βγει νικητής από αυτήν την περιπέτεια.

Δευτέρα απόγευμα,ώρα 19.00 :Σε πλήρη εξέλιξη η επίχειρηση αερομεταφοράς στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Επίχειρηση αερομεταφοράς από Κρήτη για Αθήνα

Ο κ.Κουτάντος μεταφέρθηκε αργά χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με C-27από το Ηράκλειο και δη από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και ενώ προηγουμένως ,σε καταστολή ο ίδιος, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το τραγικό ατύχημα διαδραματίστηκε χθες  το μεσημέρι στην Αξό Μυλοποτάμου, με τον  63χρονο φούρναρη να βρίσκεται  μέσα στο κατάστημά του. Ξαφνικά και ενώ ήταν αναμμένο ένα πετρογκάζ, ο ίδιος  σε πολύ κοντινή απόσταση  προσπαθούσε να μεταφέρει βενζίνη από ένα μπιτόνι σε ένα μπουκάλι. Ωστόσο, το κακό δεν άργησε να συμβει,ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ξέσπασε φωτιά, ο φούρνος λαμπάδιασε και εκείνος τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η γυναίκα του ,που αντιλήφθηκε το περιστατικό άρχισε να φωνάζει και καλεί σε βοήθεια. Εντελώς τυχαία το δράμα του ηλικιωμένου που φλεγόταν μέσα στο φούρνο του αντιλήφθηκε διερχόμενος οδηγός που προσπάθησε με έναν πυροσβεστήρα από το αυτοκίνητο του να σώσει τον αρτοποιό που καιγόταν. Τελικά τα κατάφερε και ελάχιστα λεπτά αργότερα μετέφερε με το Ι.Χ. του, τον άτυχο αρτοποιό στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, και από εκεί με ασθενοφόρο κατευθείαν στο ΠΑΓΝΗ όπου στην είσοδο του νοσοκομείου ο ίδιος έχασε τις αισθήσεις του.

Αργά το απόγευμα το στρατιωτικό αεροσκάφος c-27 ,απο Ελευσίνα ,μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου βλέποντας τη σοβαρότητα της κατάστασης έκριναν επιβεβλημένη τη άμεση μεταφορά του στην Αθήνα και ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς του και έπειτα από ένα δραματικό παρασκήνιο για το που θα νοσηλευτεί και κατόπιν συνδρομής και  των δικών του ανθρώπων , το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς έκανε δεκτό το αίτημα για  εισαγωγή και νοσηλεία του 63χρου φούρναρη.

Η στιγμή που το ασθενοφόρο που μεταφέρει τον 63χρονο εισέρχεται στην πίστα του αεροδρομίου με προορισμό το στρατιωτικό αεροσκάφος που θα τον μεταφέρει στην Αθήνα.Επίσης την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμη επιχειρήσεις αερομεταφοράς.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News