default-image

Ξυδάκης:Η Τουρκία έχει το κλειδί για επίλυση του προσφυγικού

Κρήτη
Ξυδάκης:Η Τουρκία έχει το κλειδί για επίλυση του προσφυγικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία ευθύνεται για το εάν τηρηθεί η δύσκολη όπως την χαρακτήρισε συμφωνία που επετεύχθη το προηγούμενο διάστημα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για το προσφυγικό , υποστήριξε  ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης ,από το Ηράκλειο όπου και βρίσκεται απόψε προσθέτοντας ότι αυτή ουσιαστικά κρατάει και τα κλειδιά για την τήρηση η μη των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο των Βρυξελλών.

Ο κ. Ξυδάκης, προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ποια Ελλάδα Σε Ποια Ευρώπη» ,λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η επίμαχη συμφωνία μπορεί να μην διασφαλίζει ,στο σύνολο τους τα δικαιώματα των προσφύγων , ωστόσο δεν τα καταπατεί, και όσα θετικά στοιχεία εμπεριέχει  για τα δικαιώματα  των προσφύγων ,αυτό οφείλεται κατά πολύ στους χειρισμούς που υλοποιήθηκαν από την πλευρά της χώρας μας .  

«Μπορεί η Ελλάδα να σηκώνει το βάρος του προσφυγικού ωστόσο θα πρέπει να κατανοηθεί και η κατάσταση της γειτονικής χώρας η οποία αυτή τη στιγμή σηκώνει το βάρος 2,5 εκ. προσφύγων στα παράλια της. Το προσφυγικό αποτελεί πλέον πολιτική και γεωπολιτική πρόκληση που δοκιμάζει την Ευρώπη που εν προκειμένω χτυπάει στη καρδιά της, πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατά την ομιλία του.

Η Ευρώπη παρατηρεί ο κ. Ξυδάκης ότι οδηγείται στην ορμπανοποίηση (την πολιτική του Ούγγρου πρωθυπουργού  περί παραβίασης οποιουδήποτε Ευρωπαϊκού κεκτημένου)

Τόνισε δε ότι υπάρχουν  ήδη σε εξέλιξη αιτήματα  για μετεγκατάσταση προσφύγων σε διάφορες χώρες ανάμεσα τους και η Πορτογαλία, η οποία ζητάει υλοποίηση διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την έναρξη προγράμματος μεταφοράς 6000 προσφύγων, τους οποίους και θα μπορεί να αξιοποιήσει σε διάφορους τομείς.  

Η καθόλα επίκαιρη εκδήλωση διεξήχθη παρουσία πλήθους κόσμου στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω με τον κ. Νίκο Ξυδάκη να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με αφορμή το προσφυγικό, με αποτέλεσμα και η ομιλία του να απέκτησε  ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News