Ειδήσεις

Η μάχη των λιμενικών στο παγωμένο Αιγαίο!

Κάνουν την υπέρβαση με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν μιας και η οικονομική κρίση των τελευταίων επτά ετών έχει επηρεάσει και το λιμενικό σώμα. Μάλιστα δεν είναι οι λίγοι οι λιμενικοί που τονίζουν ότι πάνε σε μία μάχη στην καρδιά του Αιγαίου χωρίς όπλα.

Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" για όλη αυτή τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, μίλησε ο συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος Μενέλαος Δαφέρμος μεταφέροντος τις εμπειρίες της υπηρεσίας στο ανθρωπιστικό κομμάτι της διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο με μωρά παιδιά στην αγκαλιά πρόσφυγες παλεύουν στα μανιασμένα κύματα, για να σωθούν και άνδρες του λιμενικού ξεπερνούν τους εαυτούς τους  για προλάβουν να σώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Τις σπαρακτικές σκηνές κατέγραψε ο συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος Μενέλαος Δαφέρμος που φέρνει στο προσκήνιο τον πραγματικό Γολγοθά των ανδρών του λιμενικού που λυγίζουν μπροστά στο αδιάκοπο κλάμα των παιδιών, αλλά και τις τρομακτικές ελλείψεις που καθιστούν την προσπάθειΆ τους επικίνδυνη.

Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος ζητούν βοήθεια από την επίσημη πολιτεία μιας και αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι του Λιμενικού Σώματος ξεπερνούν τους ίδιους τους εαυτούς με την προσπάθεια του να έχει γίνει πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από τις σκληρές εικόνες που αποτυπώνονται από τις ερασιτεχνικές λήψεις του φακού.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια