Ειδήσεις

Μετά από χρόνια αλλάζει πόστο η λαϊκή αγορά της Τρίτης

Μετά από 14 χρόνια λειτουργίας στη Νέα Αλικαρνασσό η λαϊκή αγορά της Τρίτης, που δέσποζε στην οδό Ηροδότου, μεταφέρεται όπως αποφάσισε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και συγκεκριμένα από την οδό Ηροδότου στην α) οδό Δημοκρατίας, τμήμα από Μουγλών έως Ηρακλείτου, β) στην οδό Ζεφυρίου στο τμήμα από Δημοκρατίας  έως Καρίας και γ) στην οδό Καρίας από τμήμα Μουγλών έως Κεράμου.

Δεν έλειψαν και οι έντονες αντιδράσεις από πλευράς κυρίως μείζονος αντιπολίτευσης με τον κ. Βαγγέλη Σισαμάκη ,δημοτικό σύμβουλο  της παράταξης κ. Γιάννη Κουράκη να υποστηρίζει ότι με την απόφαση αυτή θα υπάρξει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους κατοίκους όσο και από παραγωγούς και εμπόρους της λαϊκής. Όπως αποφασίστηκε πάντως και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ,η μεταφορά προβλέπεται άμεσα ενώ η λαϊκή θα παραμείνει στο νέο χώρο για 18 μήνες

Απολύτως θετική η Λότζια με το έκτακτο τσουνάμι προσλήψεων

Τσουνάμι  έκτακτων προσλήψεων στο Δήμο Ηρακλείου. Με την βούλα του δημοτικού συμβουλίου που διεξήχθη  απόψε, επικύρωθηκε το αίτημα για περισσότερες από 300 προσλήψεις σε υπηρεσίες αιχμής με την ελπίδα πως το κεντρικό κράτος θα δώσει το πράσινο φως  και εφόσον αυτές  εγκριθούν, θα δώσουν διπλή "ανάσα".

Ανάσα στο μέτωπο της ανεργίας, που μαστίζει και τον τόπο μας, καθώς θα βρουν δουλειά, έστω και για 8 ή 10 μήνες, εκατοντάδες συμπολίτες μας. Ανάσα συνάμα και στο Δήμο Ηρακλείου, που θα λάβει πολύτιμες ενισχύσεις σε μέτωπα αιχμής που υπολειτουργούν, όπως η καθαριότητα, το πράσινο και τα σχολεία...

Πώς φτάσαμε στη σημερινή έγκριση αιτημάτων για 305 προσλήψεις συμβασιούχων στο Δήμο Ηρακλείου; Πριν λίγο καιρό, το υπουργείο Εσωτερικών, με έγγραφό του προς τους Δήμους της χώρας, είχε ζητήσει τον προγραμματισμό τους, τις ανάγκες τους, δηλαδή, σε έκτακτο προσωπικό για το 2016.

Οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι τα έβαλαν κάτω και, σύμφωνα με τις εισηγήσεις τους για το 2016, ο Δήμος Ηρακλείου χρειάζεται 160 καθαρίστριες σχολικών συγκροτημάτων. Στην Υπηρεσία Καθαριότητας χρειάζονται αθροιστικά 100 άτομα, και συγκεκριμένα 90 εργάτες καθαριότητας και 10 οδηγοί οχημάτων. Στην Υπηρεσία Πρασίνου χρειάζονται 30 εργάτες πρασίνου. Στο Τμήμα Αυτεπιστασίας χρειάζονται 15 τεχνίτες οικοδομικών εργασιών...

Επίσης ,η καθιέρωση λειτουργίας όλες τις ημέρες του μήνα  (και Κυριακές και αργίες) για τους υπαλλήλους των Ληξιαρχείων καθώς και η χάραξη διαδρομών ενδιαφέροντος στην παλιά πόλη του Ηρακλείου ήταν  μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν  πισης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Άλλα θέματα που ξεχώρισαν από την ατζέντα, ήταν  η αναβάθμιση του αξιόλογου οικιστικού και μνημειακού αποθέματος του δήμου σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ, αλλά και η παροχή υπηρεσιών για τη φύλαξη του Κέντρου Αστέγων του δήμου.

Σχόλια