Ειδήσεις

Άνεργοι 50άρηδες βρήκαν την ευκαιρία της ζωής τους

Άνεργοι 50άρηδες και στην Κρήτη σπεύδουν στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους, με την ελπίδα να ενταχθούν στο επίμαχο πρόγραμμα που αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων σε όλη την χώρα, ηλικίας άνω των 50 ετών.

Το πρόγραμμα είναι πλήρους απασχόλησης και με το συνολικό κόστος του, να αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι εννέα μήνες ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον εννέα μήνες εφόσον ο εργοδότης υποβάλλει σχετική αίτηση.

Αρκετές επιχειρήσεις εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το επίμαχο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ενώ για πρώτη φορά ο Οργανισμός παρέχει στους ενδιαφερόμενους εργοδότες ,πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού των ανέργων ενώ στη συνέχεια θα προεπιλέγει μέχρι 10 υποψήφιους για την θέση ή τις θέσεις που προσφέρει.

Βασική προϋπόθεση για την επιχορήγηση επιχειρήσεων είναι να μην έχουν προβεί σε απολύσεις προσωπικού τους τελευταίους 12 μήνες.  Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι θα υπάρξεικαι δεύτερο αντίστοιχο πρόγραμμα, λόγω της τεράστιας ζήτησης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια