default-image

Η Dell αναμένεται να ανακοινώσει την πώληση μονάδας στην ιαπωνική NTT Data

Επιστήμη
Η Dell αναμένεται να ανακοινώσει την πώληση μονάδας στην ιαπωνική NTT Data

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Dell αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα συμφωνία για την πώληση της μη βασικής της συμβουλευτικής μονάδας για θέματα τεχνολογίας της πληροφορίας στην ιαπωνική NTT Data έναντι 3,5 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην αμερικανική εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών να περιορίσει το χρέος ύψους 43 δισεκ. δολαρίων που αναλαμβάνει προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της εταιρίας παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων EMC, μια συμφωνία αξίας σχεδόν 60 δισεκ. δολαρίων.

Η πώληση θα ενισχύσει επίσης την παρουσία της NTT Data, μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες τεχνολογικών υπηρεσιών, στις ΗΠΑ όπου η εταιρία θέλει να επεκταθεί στην τεχνολογία της πληροφορίας στο χώρο της υγείας καθώς στις ασφάλειες και την παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η ανακοίνωση της όποιας συμφωνίας υπόκειται στην έγκρισή της από το διοικητικό συμβούλιο της NTT Data όταν συνεδριάσει στο Τόκιο, είπαν οι πηγές αυτές που δεν ήθελαν να κατονομαστούν διότι η συναλλαγή δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News