Ειδήσεις

Ο Ελ. Βενιζέλος αγωνίστηκε για μία ισχυρή Ελλάδα

Μεταρρυθμιστή και οραματιστή που αγωνίστηκε για μια ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα, χαρακτήρισαν με δηλώσεις τους από τα Χανιά τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μετά το τέλος του ετήσιου πολιτικού μνημόσυνου για τον Σοφοκλή και Ελευθέριο Βενιζέλο που τελέστηκε στο Ακρωτήρι Χανίων, ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Σήμερα τιμάμε τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενός πολύ μεγάλου πολιτικού που σφράγισε με την παρουσία του τον 20ο αιώνα. Ενός πολύ μεγάλου μεταρρυθμιστή, ο οποίος συγκρότησε όλους τους σύγχρονους θεσμούς του ελληνικού κράτους και ταυτόχρονα ενός μεγάλου οραματιστή που υπηρέτησε με συνέπεια μέχρι τέλους την ιδέα της δημοκρατίας, της ισότητας, της συγκρότησης μιας Ελλάδας ισχυρής και υπερήφανης».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από τον θάνατο του πιο σπουδαίου Έλληνα πολιτικού, του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ενός ηγέτη με όραμα, ενός ηγέτη ο οποίος δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα, ενός ηγέτη μεγάλου μεταρρυθμιστή ο οποίος αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες με πείσμα, με υπομονή και πρωτοφανή γενναιότητα. Στις δύσκολες συνθήκες που περνά σήμερα η χώρα η πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρη.  Ένας άνθρωπος ο οποίος τόλμησε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα, να υλοποιήσει γενναίες μεταρρυθμίσεις, ένας άνθρωπος του οποίου το προσωπικό ρολόι ήταν συγχρονισμένο με το ρολόι της ιστορίας. Ένας άνθρωπος όμως, ο οποίος εξέφρασε και με τον πιο αυθόρμητο τρόπο τη λαϊκή ψυχή, τη ψυχή του Κρητικού την ψυχή του Έλληνα. Η ιστορική του παρακαταθήκη παραμένει όσο βαριά όσο είναι και επίκαιρη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Τιμάμε τον μεγάλο ηγέτη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τους παππούδες μας που αγωνίστηκαν για μια δυνατή Ελλάδα, της παραγωγής, της προκοπής, μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη. Και θυμόμαστε, ότι δεν δείλιασαν ακόμα και όταν ο λαός δεν τους πίστεψε. Με θάρρος επέμεναν στις μεγάλες αλλαγές που εκείνη την εποχή είχε ανάγκη η μικρή Ελλάδα. Θα πρέπει να βάλουμε έναν τίτλο. Οι λαοί δεν ακολουθούν τη μοίρα τους. Οι λαοί φτιάχνουν οι ίδιοι το μέλλον τους. Η ανάγκη της Ελλάδας είναι να έχει πολλούς Λευτέρηδες που θα αγωνιστούν με θάρρος για τις μεγάλες αλλαγές. Για κοινωνική δικαιοσύνη για δυνατή οικονομία χωρίς παράσιτα, για δυνατή παραγωγή.

»Η Κρήτη, είναι παράδειγμα αλλά μπορούμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο δυνατά και ακόμα πιο ψηλά την Ελλάδα. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο σαν χώρα. Δεν θέλω να πω από αυτό το σημείο φθηνά αντιπολιτευτικά λόγια. Η κυβέρνηση όμως, δεν έχει καταλάβει καλά τι πρέπει να κάνει αυτήν τη στιγμή για τους Έλληνες. Ελπίζω, το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εκείνες οι δυνάμεις που θα αγωνιστούν μαζί με την πλειοψηφία του λαού για μια δίκαιη πιο δυνατή πατρίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια