Ειδήσεις

Λιμενικοί: Οι ήρωες του Αιγαίου στο neakriti.gr

Το σπαρακτικό και αδιάκοπο κλάμα των μικρών παιδιών στοιχειώνει τις προσπάθειες των ανδρών του λιμενικού που ρίχνονται καθημερινά στη μάχη για τη διάσωση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο.

Από τη μια στιγμή στην άλλη κάθε επιχείρηση διάσωσης μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία καθώς οι βάρκες που επιστρατεύουν οι δουλέμποροι χάνονται στα κύματα.

Με μωρά παιδιά στην αγκαλιά πρόσφυγες παλεύουν στα μανιασμένα κύματα, για να σωθούν και άνδρες του λιμενικού ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια για προλάβουν να σώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Απλώνοντας το χέρι είτε στην καλύτερη περίπτωση ένα σχοινί οι λιμενικοί προσπαθούν να κρατήσουν στην επιφάνεια ανθρώπους που ποδοπατούν ο ένας τον άλλο με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να ανεβούν στο σκάφος.

Τις σπαρακτικές σκηνές καταγράφει ο Συνδικαλιστής του λιμενικού σώματος Μενέλαος Δαφέρμος που φέρνει στο προσκήνιο τον πραγματικό Γολγοθά των ανδρών του λιμενικού που λυγίζουν μπροστά στο αδιάκοπο κλάμα των παιδιών, τις δυσκολίες αλλά και τις τρομακτικές ελλείψεις που καθιστούν την προσπάθεια τους επικίνδυνη.

      

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια