default-image

Εντείνεται η φτώχεια στο Ηράκλειο

Κρήτη
Εντείνεται η φτώχεια στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντείνεται το πρόβλημα της φτώχειας στο Ηράκλειο, όπου εκατοντάδες οικογένειες εκλιπαρούν για ένα πιάτο φαγητό και με τις ανάγκες να είναι μεγάλες σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Οι εικόνες που επικράτησαν στο 4Ο παζάρι της Κίτρινης Αποστολής στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δειλινών, φωτογραφίζουν πτυχές του κοινωνικού προβλήματος.

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται εκατοντάδες οικογένειες στο Ηράκλειο καθώς αδυνατούν να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά τους, πόσο μάλλον βιβλία και παιγνίδια.

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν στα δωρεάν παζάρια που διοργανώνει η «Κίτρινη Αποστολή», με πρόσφατο αυτό στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δειλινών όπου περισσότερα από 500 πολίτες εξασφάλισαν δωρεάν είδη ένδυσης και υπόδησης.

Από το 2012 οπότε ξεκίνησε η λειτουργία της εθελοντικής αυτής οργάνωσης, μέλη της διαπιστώνουν διόγκωση των προβλημάτων επιβίωσης, κατάσταση μη αναστρέψιμη, όπως εκτιμούν.

Μέλη της Κίτρινης Αποστολής αντικρίζουν ολοένα και περισσότερες οικογένειες να ζουν στο σκοτάδι, καθώς αδυνατούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ η άλλη όψη του νομίσματος, είναι η ευαισθησία των πολιτών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για βοήθεια.

Εξίσου συγκινητική ήταν η κίνηση μαθήτριας από το Ηράκλειο η οποία έκανε αποταμίευση το χαρτζιλίκι της, το οποίο μετέτρεψε σε δωροεπιταγές για άπορες οικογένειες, προσφέροντας ταυτόχρονα σοκολάτες για τα μικρά παιδιά.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News