default-image

Τραγέλαφος: Οι Βούλγαροι δε θέλουν πρόσφυγες!

Περίεργα
Τραγέλαφος: Οι Βούλγαροι δε θέλουν πρόσφυγες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι, όμως, φοβερό: Η Βουλγαρία που έχει γεμίσει ρομά μετανάστες την Ελλάδα γενικά, και την Κρήτη ειδικότερα, ετοιμάζεται να σηκώσει φράχτη στα σύνορά της με τη χώρα μας! Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας φοβάται πως οι πρόσφυγες θα βρουν άλλο τρόπο να προχωρήσουν προς τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη μετά το κλείσιμο της Ειδομένης.

Διαβάζουμε αυτή την είδηση και σκεφτόμαστε: Πόσα Βουλγαράκια ρομά φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, συχνά με δικό τους αποκλειστικό δάσκαλο παράλληλης στήριξης... Πόσα τέτοια παιδιά απολαμβάνουν δωρεάν πρωινό, δωρεάν σχολικές εκδρομές, ρούχα και τρόφιμα που δίνονται στις οικογένειές τους.

Αλλά έτσι είναι... Όταν παίρνουμε, όλα καλά. Όταν κληθούμε να δώσουμε, σηκώνουμε τη σημαία της επανάστασης. Θα καλούσαμε τόσο τη βουλγαρική κυβέρνηση, όσο και το βουλγαρικό λαό να αναλογιστούν πώς έχουν συμπεριφερθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη στους δικούς τους μετανάστες (που δεν είναι και πρόσφυγες στο κάτω-κάτω της γραφής) πριν αποφασίσουν να προβούν στην όποια ενέργεια τους στιγματίσει ιστορικά.

ΕΣΤ

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News