Ειδήσεις

Καλά τα νέα για τον μικρό Σταμάτη

Χαρμόσυνα είναι τα μηνύματα για την υγεία του 10χρονου Σταμάτη Πετράκη, που κάηκε στο πρόσωπο, το κεφάλι και το λαιμό έπειτα από ανάφλεξη της σόμπας στο δωμάτιο που κοιμόταν στην περιοχή Κρούστα Λασιθίου, στις 2 Ιανουαρίου, φέροντας επίσης βαριά εγκαύματα στα χεράκια του, τα οποία έβαλε στο πρόσωπό του για να το προστατεύσει από τη φωτιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την έλευση της νέας χρονιάς, παγώνοντας την κοινωνία όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και όλης της Ελλάδας. Ωστόσο, δύο μήνες μετά, το παιδί έχει βγει από το νοσοκομείο και η υγεία του πάει πολύ καλά, χάρη, όπως όλα δείχνουν, στη μεγάλη δύναμη και υπομονή που έδειξε το ίδιο, στη συμπαράσταση της οικογένειάς του, αλλά και στη βοήθεια των γιατρών, των συγχωριανών και των πολιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαζόταν.

Στήριξη

Στο πλευρό του Σταμάτη και της οικογένειάς του από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν οι κάτοικοι του χωριού του Κρούστας, που έγιναν μια αγκαλιά γι' αυτό το παιδί. Αλλά και άνθρωποι από διάφορα μέρη της Κρήτης, που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια, καλύπτοντας ακόμα και από το υστέρημά τους ιατρικές ανάγκες για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μικρού.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" της Αθήνας, όπου νοσηλεύτηκε ο 10χρονος, έχουν μείνει έκπληκτοι από τη γρήγορη ταχύτητα με την οποία επουλώθηκαν οι σοβαρές πληγές και τα εγκαύματά του.

Στην οικογένεια όμως στάθηκε και ένας ιερέας που κατάγεται από την Πρίνα Λασιθίου, αλλά μένει μόνιμα στην Αθήνα, ο οποίος προσέφερε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για τις ιατρικές επεμβάσεις που έγιναν στο παιδί. Παράλληλα, καταστηματάρχες από τον Άγιο Νικόλαο, το Ηράκλειο και άλλα μέρη της Κρήτης χάρισαν στους γονείς του Σταμάτη χρώματα, οικοσκευές και υλικά για να επισκευάσουν το σπίτι τους, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά.

«Στεναχωρηθήκαμε με αυτό το περιστατικό, όμως σήμερα χαιρόμαστε που το παιδί κατάφερε να αναρρώσει», είπε ο πρόεδρος του χωριού Κρούστας, κ. Γιάννης Βάρδας. Η τοπική κοινωνία μάλιστα υποστηρίζει ότι δε θα σταματήσει να προσφέρει οτιδήποτε χρειαστεί στην οικογένεια Πετράκη, αποδεικνύοντας έτσι ότι η φιλευσπλαχνία και η φιλανθρωπία χαρακτηρίζουν τους Κρητικούς και γενικότερα τους Έλληνες, που ακόμα και την περίοδο της κρίσης δε σταματούν να προσφέρουν στο συνάνθρωπο, όταν εκείνος έχει ανάγκη.

Έχουν μείνει μόνο λίγα σημάδια...

Ο 10χρονος Σταμάτης, έχοντας σταθεί πραγματικός ήρωας, ανακτά κάθε μέρα όλο και πιο πολύ τις δυνάμεις του. Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οπότε και σημειώθηκε το περιστατικό, είχε κατέβει στην Κρήτη για διακοπές, αφού όλο το επόμενο διάστημα μένει με τη μητέρα του στην Αθήνα. Όταν, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο στην Αθήνα, πάλευε για τη ζωή του. Ωστόσο το παιδί ανάρρωνε με ταχείς ρυθμούς. Σήμερα, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Κρούστα κ. Γιάννης Βάρδας, «έχει βγει από το νοσοκομείο. Κάνει φυσιοθεραπείες για να αποκατασταθεί η κίνηση στα δάχτυλα των χεριών του, ενώ στο πρόσωπο έχουν απομείνει μόνο λίγα σημάδια».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Πήγε να ανάψει τη σόμπα για να ζεσταθεί

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου, όταν, στην προσπάθειά του να ανάψει μια σόμπα πετρελαίου για να ζεσταθεί, προκλήθηκε ανάφλεξη, με συνέπεια το παιδί να τυλιχθεί στις φλόγες, που του προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα στο προσωπάκι, το λαιμό και τα χεράκια του. Από τη φωτιά που προκλήθηκε στο σπίτι, ελαφριά εγκαύματα έφεραν τόσο ο πατέρας του 10χρονου αγοριού, όσο και η σύντροφός του.

Το παιδί νοσηλεύτηκε αρχικά διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Όμως δόθηκε εντολή να μεταφερθεί στην εξειδικευμένη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου "Αγία Σοφία". Αμέσως στήθηκε αερογέφυρα ζωής, με το 10χρονο αγόρι να μεταφέρεται με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη και αιμοδυναμικά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων "Αγία Σοφία". Σήμερα, μετά από τη μάχη που έδωσε, ο μικρός Σταμάτης μπορεί και πάλι να χαμογελά...

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια