default-image

Διχάζει και πάλι το Pride parade στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Διχάζει και πάλι το Pride parade στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το Ηράκλειο, η διεξαγωγή ή όχι του Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας, διχάζει πολίτες και νέους στο Ρέθυμνο, μετά το "όχι" του δημοτικού συμβουλίου στο αίτημα των εκπροσώπων του.

Εκπρόσωποι της συντονιστικής ομάδας για τη διοργάνωση στο Ρέθυμνο του δεύτερου Φεστιβάλ έδωσαν το "παρών" στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, καταθέτοντας σχετικό αίτημα για την διεξαγωγή του στο δημοτικό κήπο  για τις 9 και 10 Ιουλίου.

"Κόκκινο" φως από το δημοτικό συμβούλιο

Το δημοτικό συμβούλιο άναψε το κόκκινο φως, με τον δήμαρχο Ρεθύμνου να κάνει σαφές ότι αναγνωρίζει τα δικαιώματα του κάθε πολίτη, όμως από την άλλη εξέφρασε τις ενστάσεις του για τον Δημοτικό Κήπο αλλά και για τις ώρες διεξαγωγής του.

Μάλιστα ο Γιώργος Μαρινάκης τους πρότεινε εναλλακτικές λύσεις όπως η διεξαγωγή του σε κλειστό χώρο ή την διεξαγωγή του στο δημοτικό κήπο από τις 9 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυκτα, γεγονός που προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων από εκπροσώπους του Φεστιβάλ.

Το Δ.Σ προέβαλε ως βασικό επιχείρημα το φόβο για την πρόκληση επεισοδίων από εχθρικά προσκείμενους κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

"Την προσωπική μας ασφάλεια, την οποία προτάσσει, έχουμε μάθει πολύ καλά να την διαφυλάσσουμε καθημερινά. Είναι τουλάχιστον αστείο να την επικαλείται την στιγμή που με την στάση του στέκεται απέναντί μας.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χώρο που μας ανήκει, για την ελευθερία των σωμάτων και των επιθυμιών μας. Όροι καταπίεσης όπως το φύλο, η φυλή, η τάξη μπλέκονται πρώτα απ' όλα πάνω στα ίδια μας τα σώματα. Γι' αυτό δεν μπορούμε παρά να συνδεθούμε με κάθε δίκαιο κοινωνικό αγώνα, ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης», ήταν η απάντηση στις ενστάσεις.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News