Ειδήσεις

Τίμησαν την επανάσταση του '21 σε Αρχάνες και Βιάννο

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο δήμο Αρχανών- Αστερουσίων.

Με καλό καιρό και με την παρουσία πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου,έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους του Δήμου,συλλόγους και τα Σχολεία και πραγματοποιήθηκαν Μαθητικές παρελάσεις.

Πλήθος κόσμου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή χειροκρότησαν τους μαθητές και τα μέλη των συλλόγων, τιμώντας την διπλή εθνική εορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της επανάστασης του 1821.

Ο Δήμαρχος Κοκοσάλης Μανόλης δήλωσε ότι «Η σημερινή ημέρα αποτελεί παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας όταν αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με ομόνοια.Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια σε όλους.»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Επιτροπάκης δήλωσε οτι  «Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια ιστορική εθνική επέτειο, που αποδεικνύει τη θέληση και τη γενναιότητα της ελληνικής ψυχής.»

Λαμπρός εορτασμός και στη Βιάννο

Με  καλό καιρό και με την παρουσία πλήθος κόσμου  ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου  στον Δήμο Βιάννου. Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο, ακολούθησε  τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών στο Ηρώο της  κεντρικής πλατείας, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους του Δήμου και τα σχολεία, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η  φιλόλογος του Λυκείου Βιάννου κα Ειρήνη Σαριδάκη.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης .

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση έγινε στην κεντρική οδό της Άνω Βιάννου  από τους μαθητές  του Νηπιαγωγείου Άνω Βιάννου, του  Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου, του Γυμνασίου, και Λυκείου Βιάννου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, με την ολοκλήρωση της παρέλασης δήλωσε ότι «Αποτελεί μια ασίγαστη υπενθύμιση του πάθους και της γενναιότητας  της ελληνικής ψυχής, της αποφασιστικότητας, της τόλμης και της αυτοθυσίας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα αποτελεί και παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας όταν καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με σύμπνοια και ομόνοια. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα μας, είναι και ημέρα ευθύνης προς την πατρίδα, προς τη σημερινή αλλά και τις επόμενες γενιές.Χρόνια Πολλά και συγχαρητήρια σε όλους για την σημερινή παρέλαση».

Μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου που λειτουργούν Δημοτικά Σχολεία, και συγκεκριμένα στην Έμπαρο, στην Άρβη, στα Αμιρά, και στην Ψαρή Φοράδα.

Σχόλια