Ειδήσεις

Ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν το Ρέθυμνο σε 267 σελίδες

Ένα ιστορικό ταξίδι στα γεγονότα που συγκλόνισαν το Ρέθυμνο, μέσα απο μαρτυρίες και ντοκουμέντα για το χρονικό της Μάχης της Κρήτης και για τις πρώτες ομαδικές εκτελέσεις αμάχων που έγιναν στην Ευρώπη, περιγράφεται στο βιβλίο του Γιώργου Σταράκη.

Με τίτλο "Ρέθυμνο 11 μέρες χωρίς ήττα, 20 έως 30 Μαΐου 1942" το βιβλίο του Ρεθυμνιώτη συγγραφέα παρουσιάστηκε στην κρητική εστία των Αθηνών, μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του γερμανού ιστορικού Χάινς Ρίχτερ.

Μέσα σε 267 σελίδες σπάνιων ντικουμέντων από το χρονικό της Μάχης της Κρήτης, ο Ρεθυμνιώτης συγγραφές Γιώργος Σταράκης, περιγράφει μέσα από  ντοκουμέντα και αφηγήσεις,  λεπτομέρειες από την ηρωική αντίσταση του τόπου μας και τα εγκλήματα που έκαναν οι εισβολείς Ναζιστές στον άμαχο πληθυσμό.

Ανέκδοτες μαρτυρίες και απόρρητοι χάρτες

Με ανέκδοτες μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν για να διηγηθούν τις τραγωδίες που προκάλεσε η αδικαιολόγητη επέλαση των Γερμανών κατακτητών, εκατοντάδες φωτογραφίες και απόρρητους χάρτες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά, ο Γιώργος Σταράκης πέτυχε να προσφέρει ένα τεκμηριωμένο και έγκυρο βιβλίο καταγραφής γεγονότων.

Ρεπορτάζ:Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια