Ειδήσεις

Με καλό καιρό οι εκδηλώσεις στον Άγιο Νικόλαο

Σημαιοστολισμένος υποδέχθηκε ο Άγιος Νίκολαος την άφιξη της Εθνικής εορτής. Οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών ακούστηκαν στις 7μμ και η Φιλαρμονική περιήλθε τις οδούς της πόλης παίζοντας εμβατήρια.

Στις 8 π.μ. ακολούθησε επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους, ενώ στις 11 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος εψάλη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου κ. Στέφανος Τσιάμος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στη συνέχεια στο χώρο μπροστά στο Μνημείο των Ηρώων τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους βουλευτές, την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, το Δήμαρχο, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου, το Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, τον Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο του παραρτήματος Αγίου Νικολάου της ΠΕΑΕΑ, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Εφέδρων Οπλιτών, τον Εκπρόσωπο Συλλόγου «Κομάντος 74», τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, το Λύκειο Ελληνίδων, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου.

Ακολούθως μπροστά από τους επισήμους παρέλασαν το Λύκειο Ελληνίδων, η Μονάδα φύλαξης βρεφών και νηπίων e.f.JuniorAcademy, οι μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, οι Πρόσκοποι και Οδηγοί, η ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι των Αντιστασιακών οργανώσεων και οι Ακαδημίες χορού.

Τελετάρχης ορίστηκε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γεώργιος Ξένος.

Στις 6.30 οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από τους Προσκόπους και Οδηγούς.

Σχόλια