default-image

Αερογέφυρα ζωής με δωρεά οργάνων από την Κρήτη

Κρήτη
Αερογέφυρα ζωής με δωρεά οργάνων από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αερογέφυρα ζωής στήθηκε τα ξημερώματα από το Ηράκλειο  προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γερμανία με την απόφαση των συγγενών ενός 53χρονου από την Ιεράπετρα που κατέληξε νοσηλευόμενος στο Βενιζέλειο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ,να δωρίσουν τα όργανά του .

Οι πνεύμονές του παρελήφθησαν από ιατρική ομάδα που έσπευσε στο Βενιζέλειο  από το Ανόβερο της Γερμανίας ,την καρδιά παρέλαβαν γιατροί από το Ωνάσειο ,το  ήπαρ μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στο Λαϊκό της Αθήνας, ενώ οι κερατοειδείς έμειναν στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα  με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείο ,κ. Ανέστη Κιούλπαλη ¨"τα όργανα του ασθενούς ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό μας γέμισε περισσότερη αισιοδοξία για την  εξέλιξη της διαδικασίας που  ξεκίνησε στη 1 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με την παρουσία ιατρικών ομάδων από Αθήνα θεσσαλονίκη και βέβαια από το εξωτερικό."

Ο 53χρονος άνδρας που είχε όγκο στον εγκέφαλο, υπέστη εγκεφαλικό θάνατο. Έτσι  οι συγγενείς πήραν την   γενναία απόφαση να κάνουν ένα δώρο ζωής σε άλλους συνανθρώπους μας με τον διευθυντή της ΜΕΘ να τους συγχαίρει για αυτήν τους την ενέργεια που ουσιαστικά έδωσαν  ζωή ,μέσα από τον θάνατο.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη-Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News