default-image

Εντυπωσίασε η μεγάλη παρέλαση στο Ηράκλειο

Κρήτη
Εντυπωσίασε η μεγάλη παρέλαση στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την πρέπουσα  επισημότητα και λαμπρότητα  πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την παρέλαση άνοιξε με συγκινητικό τρόπο ο μοναδικός ανάπηρος πολέμου που κατάφερε να δώσει φέτος το "παρών" στην επέτειο της 25ης Mαρτίου,συνοδευόμενος από εθελόντριες νοσοκόμες και πολυπληθή τμήματα διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με σύμμαχο σήμερα τον καλό αλλά άστατο καιρό, από νωρίς εκατοντάδες Ηρακλειώτες  κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν και φέτος την εντυπωσιακή  παρέλαση που διεξάγεται  κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά,.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν  για μία ακόμη φορά   οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης του Ηρακλείου που τίμησαν την εθνική εορτή και καταχειροκροτήθηκαν τόσο από τους γονείς και συγγενείς τους όσο και όλους τους πολίτες.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε   ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παρόντες ήταν   ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ευρωβουλευτές και βουλευτές του Ηρακλείου όλων των κομμάτων, εκπρόσωποι φορέων, του στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι.

Τα στρατιωτικά αγήματα της ΣΕΑΠ Ηρακλείου έκλεισαν  με εντυπωσιακό τρόπο την παρέλαση στο Ηράκλειο.

Τα τμήματα που  παρέλασαν  ήταν  της  Φιλαρμονικής του Δήμου, Των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών, της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων ''Εύξεινος Λέσχη'' Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου «Η Σμύρνη», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού « Ο Αετογιάννης»,  του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

Οι φετινές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται  αργά το απόγευμα με την επίσημη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News