Ειδήσεις

Δωρέαν παζάρι "ανθρωπιάς"από την Κίτρινη Αποστολή

Σε μία εποχή που το θηρίο της κρίσης της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης ολοένα και γιγαντώνεται, η "Κίτρινη Αποστολή" έρχεται να παλέψει μαζί του, στέλνοντας τελικά μήνυμα νίκης, αλλά και αισιοδοξίας για την ίδια την ζωή.

Η ομάδα έγινε γνωστή μέσα από τη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το Facebook, όμως πλέον η δράση της έχει ξεπεράσει τα όρια της σελίδας. Έχει εξαπλωθεί σε όλο το νησί ,ξεπερνώντας και τα  σύνορα της χώρας με  χιλιάδες ανθρώπους ,αν και άγνωστοι μεταξύ τους να ενώνονται για έναν κοινό σκοπό. Να δώσουν ακόμη και από το υστέρημα τους προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους που η οικονομική κατάσταση τους έχει γονατίσει, παλεύοντας μόνο πλέον για τα προς το ζην.

Κίτρινη Αποστολή", από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε ή ομάδα έτυχε θερμής υποδοχής.

Στις αμέτρητες ενέργειες αγάπης και συμπαράστασης που έχουν πραγματοποιηθεί όλο αυτό το διάστημα έρχεται να προστεθεί μία ακόμη . Μία άκρως σημαντική πρωτοβουλία θα διεξαχθεί το Σάββατο με το τέταρτο δωρεάν παζάρι της Κίτρινης Αποστολή. Από τις 10.00 έως τις 13.00 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού συλλόγου Δειλινών, που βρίσκεται ανάμεσα στον Άγιο Στυλιανό και το Γυμνάσιο της περιοχής οι οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση θα μπορούν να προμηθευτούν ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα σε πολύ καλή κατάσταση και μάλιστα δωρεάν !!

Θα υπάρχουν ακόμα παπούτσια για μικρούς και μεγάλους, βιβλία παιχνίδια και πάρα πολύ ωραία ακόμα πράγματα!!

Όπως αναφέρουν μάλιστα στη σελίδα τους :Όποιοι από τους φίλους της Κίτρινης Αποστολής, θέλουν να φέρουν πράγματα εκεί για να δοθούν αμέσως στους ανθρώπους. Θα τα δεχτούμε με χαρά!!! Σας περιμένουμε....

Ποια είναι η Κίτρινη Αποστολή

Η "Κίτρινη Αποστολή" αποτελεί μια ομάδα προσφοράς στις  οικογένειες που παλεύουν καθημερινά με το θηρίο της φτώχιας και της εξαθλίωσης. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε αρχικά στο δημοφιλή ιστότοπο του Facebook με όνομα "Κίτρινη Αποστολή", όπου πολλά άτομα μπορούν να χαρίσουν οτιδήποτε δεν έχουν πια ανάγκη, όπως παπούτσια, ρούχα, παιδικά καρότσια, αλλά και τρόφιμα.

Ο εμπνευστής της ομάδας, Δημήτρης Αποστολάκης, άνθρωπος χαμηλών τόνων, με έντονο το συναίσθημα του αλτρουισμού, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και πάνω από όλα έτοιμος να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να βοηθήσει, είτε έναν παππού που κόπηκε η σύνταξή του και δεν έχει ένα κομμάτι ψωμί, είτε έναν οικογενειάρχη που μπορεί να ξέμεινε από δουλειά όχι όμως και από αξιοπρέπεια και για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε στην "Κίτρινη Αποστολή", ζητώντας ταπεινά βοήθεια και στήριξη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Και μπορεί ο Δημήτρης να ηγείται επάξια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αλληλεγγύης που τα τελευτά χρόνια υπάρχει στο Ηράκλειο μαζί με άλλες παρόμοιες ομάδες που δραστηριοποιούνται με στόχο τη στήριξη και τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο, όμως, πίσω από τον Δημήτρη υπάρχουν εκατοντάδες εθελοντές, πρόθυμοι να βοηθήσουν όπου και όταν χρειαστεί. Να τρέξουν, να προσφέρουν, να πάρουν τηλέφωνο να στείλουν μήνυμα, να χαρίσουν κάτι που δεν χρειάζονται, να προσφέρουν όμως απλόχερα και κάτι που το έχουν ανάγκη αλλά σκέφτονται ότι κάποιος άλλο το έχει περισσότερη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λειτουργεί η "Κίτρινη Αποστολή", που έχει αφήσει τη δική της ανεξίτηλη όπως αποδεικνύεται σφραγίδα, καθώς οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια ολοένα και αυξάνονται μαζί και οι  ανάγκες. Για τον  λόγο αυτό ο Δημήτρης Αποστολάκης μαζί με τους υπόλοιπους πολεμιστές της ομάδας και με όπλα στη φαρέτρα του, την ανθρωπιά τη συνεισφορά, την προσφορά και την αλλυλεγγύη δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δίνει μάχη για την επιβίωση, μάχη για την ίδια τη ζωή. Μάχη για την εξάλειψη της φτώχειας, μάχη για ένα καλύτερο μέλλον κυρίως των επόμενων γενιών.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

Σχόλια