default-image

Δέκα τεχνολογικοί μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Επιστήμη
Δέκα τεχνολογικοί μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Παρά το γεγονός πως χρησιμοποιούμε καθημερινά υπολογιστές και συσκευές τεχνολογίας, όπως τα τάμπλετ και τα smartphone, οι απορίες που έχουμε για τη λειτουργία τους παραμένουν.

Με τόσες θεωρίες και απόψεις που κυκλοφορούν από ειδήμονες και μη, είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς τι να πιστέψει.

Οι μύθοι γύρω από τη χρήση των τεχνολογικών συσκευών είναι πολλοί, όμως εμείς συγκεντρώσαμε δέκα από αυτούς που δεν πρέπει να πιστέψετε!

1. Τα MAC δεν "κολάνε" ιούς

Ναι, και οι υπολογιστές της Apple είναι ευάλωτοι απέναντι στους ιούς. Μπορεί η εταιρεία να λάνσαρε αρχικά τους υπολογιστές της ως ανώτερους αυτών της Microsoft σε αυτόν τον τομέα, όμως γρήγορα άλλαξε στρατηγική.

2. Μπορούμε να παραμείνουμε "ανώνυμοι"

Παρά το γεγονός πως υπάρχουν browser που υπόσχονται τη διασφάλιση της ανωνυμίας μας στο Διαδίκτυο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Μπορεί να εξασφαλίσουν την προστασία του ιστορικού μας, των σελιδοδεικτών και των κωδικών μας (πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο, αν μοιραζόμαστε με κάποιον άλλον τον υπολογιστή μας), όμως δεν μπορούν να μας «κρύψουν» από site και υπηρεσίες ασφαλείας.

3. Το τηλέφωνο καταστρέφεται όταν μένει στην πρίζα

Αν είστε μεταξύ των πολλών που αφήνουν για ώρες (ακόμη και ολόκληρη νύχτα) το κινητό τους να φορτίζει, δεν χρειάζεται να φοβάστε πως η συνήθεια αυτή βλάπτει την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Επιπλέον, τα τελευταίας τεχνολογίας smartphone διαθέτουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου που είναι αρκετά «έξυπνες», ώστε να σταματήσουν να φορτίζονται όταν «γεμίσουν».

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News