Ειδήσεις

Δείτε τη λίστα με τα αναγκαία είδη για τους πρόσφυγες

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων για τους πρόσφυγες αφού έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 15 τόνοι.Ωστόσο σύμφωνα με το Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες έχουν πλέον καλυφθεί οι ανάγκες σε ρούχα και παπούτσια .

Έτσι με νεότερη ανακοίνωση διευκρινίζει ποια είναι τα είδη που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες αναφέροντας:

«Το Συντονιστικό Κρήτης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την αυτοδιοίκηση αλλά και τους απλούς πολίτες της Κρήτης  για την αθρόα συμμετοχή τους στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες .

Στις λίγες μέρες λειτουργίας του Συντονιστικού Κρήτης μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο συλλογής που λειτουργεί στη Βάρδια στο Λιμάνι του Ηρακλείου περισσότεροι από 15 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, με τους Κρητικούς να δείχνουν πλέον έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους ξεριζωμένους από τη χώρα τους, λόγω πολέμου, πρόσφυγες.

Παράλληλα το Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες πληροφορεί όσους θέλουν να προσφέρουν τη βοήθεια τους  ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη στα κέντρα φιλοξενίας για ρούχα και παπούτσια καθώς έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες ποσότητες σε αποθήκες οι οποίες παραμένουν αδιάθετες.

Η λίστα με τα αναγκαία είδη

Μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε από το Κεντρικό Συντονιστικό Ελλάδας οι πρόσφυγες έχουν άμεση ανάγκη από:

Κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια,σκούπες, σκούπες εξωτερικού χώρου, κουβάδες, σφουγγαρίσματος, κοντάρια για σκούπες & σφουγγαρίστρες, γάντια μια χρήσης μεσαίο & μεγάλο μέγεθος, μάσκες μια χρήσης, κουβάδες σκουπιδιών εσωτερικού & εξωτερικού χώρου, αλουμινοδοχεία, λεκάνες για πλύσιμο στο χέρι, χλωρίνες, αντισηπτικά ατομικά & μεγάλα.

Τα παραπάνω είδη πρέπει  να είναι έτοιμα για χρήση, ΚΑΘΑΡΑ και μέσα σε νάιλον συσκευασία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα υπόλοιπα είδη που συγκεντρώνονται μπορείτε να δείτε στο blog  του Συντονιστικού Κρήτης για τους πρόσφυγες στη διεύθυνση:

www. refsolcreteblog.wordpress.com».

Σχόλια