default-image

Χέρι εμπρηστή έκαψε 170 στρέμματα δάσους στο Σφηνάρι

Κρήτη
Χέρι εμπρηστή έκαψε 170 στρέμματα δάσους στο Σφηνάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aνατροπή στην υπόθεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Σφηνάρι Χανίων για την κατάσβεση της οποίας έδωσε μάχη μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής και η οποία μετέτρεψε σε στάχτη 170 στρέμματα δασικής έκτασης και 30 χορτολιβαδικής, αφού σύμφωνα με το δήμαρχο Κισάμου Θεόδωρο Σταθάκη που μίλησε στο neakriti.gr συνελήφθη ηλικιωμένος ο οποίος κατηγορείται ότι ευθύνεται για την πυρκαγιά.

Το μόνο στοιχείο πρόσθεσε ο κ.Σταθάκης είναι ότι πρόκειται για κάτοικο της περιοχής και βοσκό, παραπέμποντας για τα υπόλοιπα στοιχεία στις αρχές.

Στο αυτόφωρο ο 67χρονος

Η επιβεβαίωση ήρθε στη συνέχεια και από την Πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων που αναφέρει ότι " ο 67χρονος ομολόγησε την πράξη του, ως ο υπεύθυνος για την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς  που εκδηλώθηκε στις 22/3/2016, και αποτέφρωσε πάνω από 200 στρέμματα στην περιοχή του χωριού Σφινάρι του Δήμου Κισσάμου. Ο εν λόγω δράστης συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας,σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του ,κρατήθει και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων".

Το περιστατικό έχει εξοργίσει τους κατοίκους της περιοχής που είδαν όχι μόνο να παραδίδεται στις φλόγες δασική έκταση αλλά και εξέφραζαν την ανησυχία τους για την πύρινη λαίλαπα που απειλούσε την περιοχή.

Οι πυροσβέστες πάλευαν για αρκετές ώρες με τους ισχυρούς ανέμους και κατάφεραν τελικά να την θέσουν υπο έλεγχο το βράδυ της Τετάρτης. Μάλιστα και την Πέμπτη παρέμεναν σε επιφυλακή και στο σημείο 6 άνδρες με 3 οχήματα .

Στάχτη δεκάδες στρέμματα

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη , οι φωτιές τελικά κατασβέστηκαν ωστόσο στη Σφάκα Σητείας κάηκαν 5 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στα Καστελάκια 20στρέμματα αγροτικής έκτασης και σε δεύτερη φωτιά 30 στρέμματα δασικής.

Τέλος στη Νέαπολη έγινε στάχτη ένα στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News