default-image

26 θέσεις μόνιμου προσωπικού διεκδικεί η Περιφέρεια

Κρήτη
26 θέσεις μόνιμου προσωπικού διεκδικεί η Περιφέρεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "πράσινο" φως για την διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου και εκτάκτου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών "άναψε" το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τα σχετικά αιτήματα να διαβιβάζονται στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

26 θέσεις μόνιμου προσωπικού διεκδικεί η Περιφέρεια Κρήτης ανάμεσα στις ελάχιστες προσλήψεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, και οι οποίες, όπως εκτιμάται δεν αναμένονται εντός του 2016.

Μάλιστα το 2010 έγινε η τελευταία προκήρυξη μόνιμου προσωπικού στην Περιφέρεια Κρήτης, με τις κενές θέσεις σε μόνιμο προσωπικό να ανέρχονται σε 199.

Μετά την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει την κάλυψη 26 θέσεων μόνιμου προσωπικού ενώ όπως αναφέρθηκε θα υπάρξει ικανοποίηση αν απ' αυτές εγκριθούν οι 15 θέσεις.

Τι ανάγκες υπάρχουν ανα νομό

Στο Ρέθυμνο, υπάρχει άμεση ανάγκη για κτηνίατρο ,ενώ στο Ηράκλειο για διοικητικό προσωπικό, όμως οι ανάγκες είναι ακόμη μεγαλύτερες στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, όπου θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σύμφωνα με τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Σε ότι αφορά στις προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού για το 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο  Κρήτης,  αποφάσισε να αποστείλει σχετική λίστα για την κάλυψη 20 θέσεων εκτάκτου προσωπικού, 3 θέσεις με συμβάσεις έργου που αφορούν ιατρικές ειδικότητες, 1 θέση εποχικού προσωπικού με σύμβαση 2 μηνών , η οποία αφορά Κτηνίατρο και 1 θέση δικηγόρου στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News