default-image

Τι υποστήριξε ο 55χρονος για το φονικό στο Καστέλι

Κρήτη
Τι υποστήριξε ο 55χρονος για το φονικό στο Καστέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραδόθηκε ο 55χρονος που φέρεται να πυροβόλησε του Ανδρέα Κανάκη στο Μπιζαριανό Καστελίου. Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσιάστηκε μαζί με το συνήγορο του στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος.

Από τα ξημερώματα, τα ορεινά του Καστελίου άρχισαν να σαρώνουν και πάλι κλιμάκια αστυνομικών αναζητώντας  το δολοφόνο του Ανδρέα Κανάκη.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν κυριολεκτικά με το χέρι στη σκανδάλη, καθώς ο 55χρονος εκτός από οπλισμένος θεωρήθηκε και επικίνδυνος. Στη γιγαντιαία επιχείρηση συμμετείχαν κλιμάκια των ΤΑΕ που φρουρούν και την κατοικία του δράστη στο Γεράκι. Στην πρώτη γραμμή και κλιμάκια της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης που σάρωσαν τα ορεινά, επιχειρώντας να αξιοποιήσουν πληροφορίες για το που είχε βρει καταφύγιο ο καταζητούμενος. 

Ο κλοιός απέδωσε καρπούς το μεσημέρι όταν ο 55χρονος εμφανίστηκε μαζί με το συνήγορο του στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος .

Τι υποστήριξε ο 55χρονος

«Με μπλέξανε» φέρεται να ήταν η  απάντηση που έδωσε στους αξιωματικούς που τον ρώτησαν για τα αίτια της τραγωδίας. Παρουσία του συνηγόρου του κ. Β. Κάβαλου ξεκίνησε να καταθέτει για τα αίτια της τραγωδίας.

«Εγκλωβίστηκα από τα δύο αυτοκίνητα και δεν μπορούσα να διαφύγω. Και οι τρείς ήταν οπλισμένοι με κατσούνες, ενώ ένας από αυτούς είχε και όπλο. Με έπιασαν από το λαιμό, δεν μπορούσα να ξεφύγω.  Έβγαλα το όπλο και όπως τέντωσα το χέρι μου εκπυρσοκρότησε. Δεν ήθελα να σκοτώσω κανένα, είπε στο δικηγόρο του ο 55χρονος, ο οποίος φέρεται να επανέλαβε την περιγραφή αυτή και στους αστυνομικούς. Ο ίδιος ζήτησε μάλιστα να εξεταστεί για χτυπήματα το αυτοκίνητο του, το οποίο έχει κατασχεθεί και έχει μεταφερθεί στο αστυνομικό μέγαρο του Ηρακλείου.

Κατηγορείται και απόπειρα σε βάρος 31χρονου

Ωστόσο όπως αποκαλύπτεται από την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του 55χρονου, ο ίδιος κατηγορείται όχι μόνο για τη δολοφονία του Ανδρέα Κανάκη αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αυτόπτη μάρτυρα του εγκλήματος, καθώς φέρεται αν πυροβόλησε εναντίο του.

Καρέ- καρέ οι έρευνες των αστυνομικών

Ο τραγικός επίλογος

Ο επίλογος των χρόνιων κτηματικών ανάμεσα στους  δυο κτηνοτρόφους γράφτηκεμε στυγνό και παγερό τρόπο.

0 58χρονος Ανδρέας Κανάκης δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν ο 55χρονος συγχωριανός του κώλυσε ένα περίστροφο στο πρόσωπο του.

Αστυνομικοί και η ιατροδικαστής βρέθηκαν μπροστά σε ένα σκηνικό σοκ καθώς το άτυχο θύμα δέχτηκε μια βολίδα κάτω από το αριστερό μάτι με πύλη εξόδου από το δεξιό κρόταφο και σωριάστηκε νεκρός στον αγροτικό δρόμο όπου εξελίχθηκε το μοιραίο τετ α τετ με το δολοφόνο του.

Το άγριο φονικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δυο φίλων του άτυχου κτηνοτρόφου που αποφάσισαν να τον συνοδεύσουν καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε μεσολαβήσει τηλεφώνημα ανάμεσα στο θύμα και το δράστη με στόχο να συναντηθούν. Ένα ρυάκι που χώριζε τα κτήματα τους, ήταν η διαφορά τους.

Τι κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες

Το κλίμα ήταν ήρεμο όμως όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες ακολούθησαν το θύμα  επειδή το τελευταίο διάστημα ο 55χρονος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και εριστικός. Οι ίδιοι περιγράφουν πως αιφνιδιάστηκαν καθώς  η αντιπαράθεση δεν ήταν οξυμένη . Όμως έντρομοι είδαν τον 55χρονο να εκτελεί το θύμα.

Άφωνοι και σαστισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως γράφτηκε ο επίλογος μια κυριολεκτικά ασήμαντης διαφοράς.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News