default-image

Φόβοι για παρενέργειες του "χτυπήματος" στον τουρισμό

Κρήτη
Φόβοι για παρενέργειες του "χτυπήματος" στον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αγωνία βλέπουν την επόμενη μέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες και σε ότι αφορά τον τουρισμό, τοπικοί παράγοντες.

Όπως εξήγησαν το χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης έχει "μουδιάσει" τους πάντες, ενώ δεν αποκλείεται υπό συνθήκες να επηρεάσει την τουριστική κίνηση και στη χώρα μας αν και θεωρείται  από τους ασφαλέστερους προορισμούς.

Φοβούνται να πάνε διακοπές

Ουσιαστικά έξι μέρες μετά την έναρξη και επίσημα της τουριστικής περιόδου που ταυτίστηκε με την άφιξη στο Ηράκλειο της πρώτης πτήσης τσάρτερ, ο φόβος από το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης έχει επισκιάσει σε μεγάλο βαθμό όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που δεν αποκλείεται να εμφανίζονται ακόμη και συγκρατημένοι σε σχέση με τις διακοπές τους. Φόβος, που θα μπορούσε όπως διευκρίνισαν τοπικοί παράγοντες να λειτουργήσει αρνητικά στο τουριστικό ρεύμα και προς την Κρήτη, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους πιο ασφαλείς, όπως τόνισαν προορισμούς.

400.000 οι Τσέχοι τουρίστες

400.000 τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από την Τσεχία, οι περισσότεροι στην Κρήτη τόνισε ο πρέσβης της Τσεχίας στη χώρα μας που συναντήθηκε σήμερα με τον Σταύρο Αρναουτάκη,σημειώνοντας ότι ενώ γινόταν προσπάθεια ο αριθμός να αυξηθεί, πλέον δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποιο βαθμό οι εξελίξεις θα επηρεάσουν συνολικά το τουριστικό ρεύμα.

Πως θα αντιδράσουν οι Γερμανοί

Το ίδιο αγχωμένος για το πώς οι Ευρωπαίοι θα κινηθούν μετά το χτύπημα, αλλά σίγουρος ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει το βηματισμό της, δήλωσε Γερμανός περιφερειάρχης σε επαρχία καρατιδίου της Γερμανίας που βρέθηκε στην περιφέρεια Κρήτης για υπογραφή συνεργασίας.

Πάντως στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από την Τρίτη έχει ήδη ενισχυθεί το επίπεδο ασφαλείας, με τοπικούς πάντως παράγοντες να διευκρινίζουν ότι χρειάζεται σύνεση και όχι ακρότητες.

Ρεπορτάζ:Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News