Ειδήσεις

Τουρισμός και κρητικά προϊόντα βρίσκουν έδαφος στην Τσεχία

Οι προοπτικές ανάπτυξης για την αύξηση του τουρισμού από την Τσεχία στην Κρήτη και η αύξηση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρέσβη της Τσεχία στη χώρα μας Jan Bondy.

?

Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι θα υπάρξουν και πολιτιστικές ανταλλαγές με επίκεντρο το μεγάλο μας συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση προτίμησης των Τσέχων τουριστών, αλλά ο στόχος και από τις δύο πλευρές είναι οι 400.000 Τσέχοι που έρχονται κάθε χρόνο να αυξηθούν περαιτέρω.

Δηλώσεις Σταύρου Αρναουτάκη - Τσέχου Πρέσβη

«Είχαμε σήμερα μια ουσιαστική συνάντηση με τον Τσέχο πρέσβη, 400.000 Τσέχοι έρχονται στην Ελλάδα για τουρισμό με το μεγαλύτερο ποσοστό να έρχεται στην Κρήτη. Μπορεί αυτό το ποσοστό να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο όπως επίσης να ενισχύσουμε την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην Τσεχία. Υπάρχει ενδιαφέρον και προς την κατεύθυνση αυτή, και ετοιμάζονται συναντήσεις με τα Επιμελητήρια και τους εμπλεκόμενους φορείς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, και πρόσθεσε: «Στη συνάντηση μας επίσης ο κ. πρέσβης εξέφρασε το ενδιαφέρον να γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις για το μεγάλο μας Κρητικό συγγραφέα, τον Νίκο Καζαντζάκη. Θεωρώ ότι σε συνεργασία και με το Μουσείο «Νίκος Καζαντζάκης» μπορούμε να κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις στην Τσεχία και στην Κρήτη ούτως ώστε πάνω σε αυτό το πλαίσιο να ενισχύσουμε και το τουριστικό ρεύμα προς το νησί μας. Εμείς με την εξωστρέφεια που ακολουθούμε δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Τσέχος πρέσβης Jan Bondy υπογράμμισε: «Επιδιώκουμε συνεργασίες ακόμα μεγαλύτερες. Η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση προτίμησης των Τσέχων τουριστών. Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την τουριστική ροή από την Τσεχία στην Ελλάδα. Η Τσεχία έχει 10 εκ. πολίτες και 400.000 συμπατριώτες μου επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο. Ενδιαφερόμαστε επίσης για τα Κρητικά προϊόντα ιδιαίτερα για το ελαιόλαδο, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις».  

Σχόλια