default-image

Νοτιάδες με ταχύτητα 155χλμ./ώρα σαρώνουν την Κρήτη

Κρήτη
Νοτιάδες με ταχύτητα 155χλμ./ώρα σαρώνουν την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Κρήτη εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα Χανιά οδηγός έχασε τη ζωή του από πτώση δέντρου και ένας μαθητής τραυματίστηκε. Σημειώνεται ότι πτήσεις έχουν ματαιωθεί στο αεροδρόμιο λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ και τα πλοία δυσκολεύτηκαν να δέσουν στα λιμάνια του νησιού. Τώρα και μέχρι νεοτέρας έχουμε απογορευτικό απόπλου.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα της ίδιας μέρας οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν στα 8 μποφόρ. Συγκεκριμένα στο δυτικό και ανατολικό Κρητικό Πέλαγος, στο νοτιοδυτικό Αιγαίο και στο νοτιοδυτικό Κρητικό οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα στα 7 και τοπικά στα 8 μποφόρ.

Στο νοτιοανατολικό κρητικό πέλαγος στην Ιεράπετρα οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από σήμερα το βράδυ σύμφωνα με την ΕΜΥ. Όμως η συγκέντρωση της σκόνης αναμένεται να είναι υψηλή στην ατμόσφαιρα μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Παρακαλούνται, τα άτομα που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες, καθώς και τα άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου να περιορίσουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις τους. Διαβάστε εδώ, οδηγίες για το πώς θα προστατευτείτε από τη σκόνη.

Κλειστός ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου

Η αντιδημαρχία Τουρισμού- Πρασίνου Ρεθύμνου ενημερώνει τους πολίτς ότι λόγω των ισχυρών ανέμων, που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των δημοτών - επισκεπτών, ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Μέχρι τα 155χλμ/ώρα οι ρυπές ανέμου στην Κρήτη

Οι ισχυρότατοι νοτιάδες που πλήττουν από το πρωί της Τρίτης την Κρήτη, σήμερα φτάνουν μέχρι και τα 155χλμ/ώρα και συγκεκριμένα στη Φινοκαλιά Λασιθίου.

Στην Κρήτη τον Φλεβάρη οι ισχυροί νοτιάδες έσπασαν όλα τα ρεκόρ στην κλίμακα μποφόρ. Την 1η Φεβρουαρίου η ταχύτητα των ανέμων στο σταθμό της Φινοκαλιάς στο Μεραμβέλλο έφτασε τα 157χλμ/ώρα.

Την προσοχή των οδηγών εφιστά η Τροχαία

Οι οδηγοί οι οποίοι θα κινούνται στη Νέα Εθνική Οδό Χανίων - Ρεθύμνου αλλά και στη Παλαιά Εθνική Οδών των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυροί άνεμοι) στην περιοχή.

Καταστροφές στο Ηράκλειο

Ξεριζώματα δέντρων, κοπές κλαδιών, σπάσιμο τζαμιών και αφαίρεση μικροαντικειμένων από εξωτερικούς χώρους σημειώνονται από το πρωί στο Ηράκλειο. Η Πυροσβεστική Ηρακλείου δέχεται δεκάδες κλήσεις από πολίτες που χρειάζονται βοήθεια. Φανάρια και φώτα στους δρόμους έχουν λυγίσει. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κόπηκε δέντρο

Στο παραλιακό μέτωπο Ηρακλείου στο ύψος του Θεατρικού σταθμού Ηρακλείου θύμα των δυνατών νοτιάδων έπεσε ένα δέντρο το οποίο κυριολεκτικά κόπηκε στα δύο.

Έπεσε ο φοίνικας στο κέντρο του Ηρακλείου

Επισης ενδεικτικό της μανίας των ανέμων αποτελεί και το γεγονός ότι ο ιστορικός φοίνικας στο κέντρο του Ηρακλείου που εδώ και χρόνια δεσποζει αγέρωχος στην οδο Θεοτοκοπούλου δεν άντεξε και λύγισε. Συνεργεία της δημοτικής αρχής υπο την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχουν έφθασαν στο σημείο , αποκλείοντας προς το παρόν τον δρόμο ..και κάνοντας τις απαραίτητες εργασίες με τη συνδρομή και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News