Ειδήσεις

Υποψηφιότητες για λίγους στη ΝΟΔΕ;

Απόψε λήγει στις 20:00 η προθεσμία την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των νέων προέδρων τοπικών οργανώσεων της ΝΔ , των μελών τους καθώς και των συνέδρων.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, παρότι η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ,μαθαίνουμε ότι τα γραφεία της Νομαρχιακής είναι κλειστά! Έτσι όσοι έρχονται από περιοχές εκτός Ηρακλείου για να καταθέσουν υποψηφιότητες , βρίσκουν κατεβασμένα ρολά.

Το πότε θα ανοίξει η ΝΟΔΕ είναι άγνωστο , αν συνυπολογίσει κανείς και τη σημερινή αποκάλυψη στην έντυπη έκδοση της ¨ΝΚ¨ ότι περισσότερα από 100 νέα μέλη εμφανίζονται εγγεγραμμένα σε άλλες τοπικές οργάνωσεις και όχι σε εκείνη του Ηρακλείου όπως είχαν εγγραφεί, ευκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά.

Για πρώτη φορά, όπως υποστηρίζουν παλιές καραβάνες της Ν.Δ., δε δίνεται το δικαίωμα της υποβολής ένστασης για τη σύνθεση των εκλογικών καταλόγων.

Με αυτό το δεδομένο επιμένουν ότι βρίσκονται μπροστά σε σχέδιο αλλοίωσης των μητρώων, με στόχο να ελεγχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στις τοπικές, οι οποίες στη συνέχεια θα κρίνουν και τη σύνθεση της νέας Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Τα πράγματα έχει περιπλέξει το γεγονός ότι για όλα τα "μεταφερόμενα" μέλη υπάρχουν και τα απαραίτητα αποδεικτικά, όπως οι δηλώσεις εγγραφής και βεβαίωσης καταβολής της συνδρομής τους, που επιβεβαιώνουν ότι κατά την εγγραφή τους επέλεξαν να είναι μέλη της Οργάνωσης του Ηρακλείου και όχι οποιουδήποτε αλλού δήμου, στους οποίους τους "γαλάζιους" εκλογικούς καταλόγους εμφανίζονται σήμερα. Μάλιστα, τα παραστατικά έχουν κατατεθεί αρμοδίως, φέρνοντας σε δύσκολη θέση όσους επιχείρησαν την αλλοίωση.

Η ονοματολογία

Η "γαλάζια" κούρσα για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου έχει ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο, σε αυτόν τον αγώνα δρόμου, πέρα από τον Μανόλη Μπελαντάκη, ο οποίος παραμένει η μοναδική σταθερά σε ό,τι αφορά τους ενδιαφερόμενους για τη θέση, στηριζόμενος από διαφορετικές εσωκομματικές πλευρές, δεν έχει διαφανεί προς το παρόν άλλος διεκδικητής που και να το θέλει και να το πιστεύει και όχι να τον εμφανίζουν ως εναλλακτική απλώς και μόνο τα σενάρια. Στο τραπέζι της ονοματολογίας μετά τους Στ. Μαρή, Γ. Λυρώνη, Κ. Βουλγαράκη και Μ. Παπαδάκη έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη πρόσωπο, το οποίο απ' ό,τι μαθαίνω ήδη προκαλεί συζητήσεις. Πρόκειται για τον Γιάννη Κριτζά, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της οικονομίας και συγκεκριμένα τον τραπεζικό κλάδο ως στέλεχος της Eurobank.

Πάντως, οι πρώτες απόψεις για το νέο πρόσωπο, το οποίο έρχεται να προστεθεί στη λίστα όσων εμφανίζονται ως εναλλακτικές, διίστανται.

Από τη μια υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι άνθρωπος που προέρχεται από την πραγματική οικονομία και γνωρίζει τα προβλήματα εντός και εκτός. Από την άλλη δε λείπουν όσοι βλέπουν προς το αύριο και όχι μόνο το τώρα, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη φάση, όπου είναι σε εξέλιξη και το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων και τα όσα βιώνουν οι δανειολήπτες, ένα στέλεχος τραπεζών στα ηνία της μεγαλύτερης κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. στην Κρήτη ενδεχομένως να έστελνε διαφορετικό μήνυμα από το επιδιωκόμενο στην κομματική βάση.

Σχόλια