default-image

Διαδηλώνουν οι αγρότες σήμερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Οικονομία
Διαδηλώνουν οι αγρότες σήμερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου και Χανίων θα διαδηλώσουν σήμερα, κάνοντας νέο ξεκίνημα στους αγώνες των αγροτών και των κτηνοτρόφων, οι δυνάμεις της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών Δέσποινα Αυγουλά, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" χθες, τόνισε ότι από τις 10 το πρωί σήμερα ο δικός της Σύλλογος, μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων και Δήμου Ηρακλείου, όπως και τις Επιτροπές Αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών σε χωριά των δήμων Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος θα συγκεντρώσουν κόσμο στην οδό Ηρακλή έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 10 το πρωί.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων θα προβεί σε αντίστοιχη κινητοποίηση στον εκεί ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για απόφαση των 68 μπλόκων στη Λάρισα και θα γίνουν ταυτόχρονα στους ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλη την Ελλάδα.

Τα αιτήματα της ΠΑΣΥ και των δυνάμεών της είναι να αποπληρωθούν άμεσα όλα όσα οφείλει η κυβέρνηση στους αγρότες, σε επιδοτήσεις, αποζημιώσεις καθώς και επιστροφή ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου. Επίσης, να μη γίνει καμιά παρακράτηση από τις επιδοτήσεις των αγροτών για χρέη τους στο Δημόσιο, τον ΟΓΑ ή τις τράπεζες και να μην εφαρμοστεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης για επιστροφή από τους αγρότες των αποζημιώσεων του πακέτου Χατζηγάκη, το 2008 και το 2009.

Τέλος, η Δέσποινα Αυγουλά τονίζει ότι, κατά το διήμερο που θα ψηφίζονται στη Βουλή Ασφαλιστικό και Φορολογικό, προγραμματίζουν οι ίδιες οργανώσεις πικετοφορίες στην ύπαιθρο και ένα παγκρήτιο συλλαλητήριο, ενώ δεν αποκλείεται απόβαση στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, βέβαια, να υπενθυμίσουμε ότι οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, οι ΕΑΣ, η ΚΣΟΣ και όλοι όσοι μετέχουν στην Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών έχουν οριστικοποιήσει την απόφασή τους για μια νέα απόβαση στην Αθήνα όταν θα ψηφίζονται τα μέτρα και προειδοποιούν ότι σε μαζικότητα και μαχητικότητα αυτή η απόβαση... δε θα έχει προηγούμενο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 6.00 μμ, στην αίθουσα του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, στον Πύργο θα γίνει η απολογιστική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News