default-image

Πάλευε με τα κύματα στη Σούδα το Έλυρος για 4 ώρες

Ελλάδα
Πάλευε με τα κύματα στη Σούδα το Έλυρος για 4 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από προσπάθειες τεσσάρων ωρών και συγκεκριμένα από τις 6 τα ξημερώματα ως τις 10 το πρωί το πλοίο Έλυρος της ΑΝΕΚ κατάφερε να δέσει τελικά στο λιμάνι της Σούδας. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο οι ισχυροί νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχέραναν την προσπάθεια του Έλυρος να καταπλεύσει στο λιμάνι.

Ρυμουλκά τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες ήταν από νωρίς το  πρωί στα ανοιχτά της Σούδας προκειμένου να τραβήξουν το πλοίο. Τελικά όλα πήγαν καλά τόσο για τους επιβάτες όσο και για το πλήρωμα και μετά από αρκετές προσπάθειες, η καλή συνεργασία μεταξύ του πληρώματος και των ρυμουλκών οδήγησε το πλοίο με ασφάλεια στο λιμάνι της Σούδας.

Το ιστορικό

Το πλοίο βρισκόταν σε μικρή σχετικά απόσταση από την προβλήτα, σύμφωνα με ανθρώπους του λιμεναρχείου ωστόσο οι θυελλώδεις νοτιάδες δεν το άφηναν να δέσει, με αποτέλεσμα από τις 6 το πρωί πλήρωμα και επιβάτες να ταλαιπωρούνται, περιμένοντας όλοι να αλλάξει η φορά των ανέμων και να καταφέρει το πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι.

Τα πλοία ήρθαν, άγνωστο αν θα αναχωρήσουν, λόγω ανέμων

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Αν και το πρωί έδεσαν κανονικά τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου ,από το λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνουν  ότι οι συνθήκες που επικρατούν δεν επιτρέπουν την αναχώρηση των πλοίων προσθέτοντας ωστόσο ότι στην διάρκεια της ημέρας , οι καιρικές συνθήκες ίσως να αλλάξουν και να επιτραπεί τελικά ο απόπλους.

Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για τη θάλασσα Κυθήρων, Σάμου, Ρόδου, Κατσελλόριζου, Κρητικό, Νοτιανατολικό Κεντρικό και βορειανατολικό Αιγαίο, Ικάριο, Καρπάθιο, Στενό Καφηρέα.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι οι επιβάτες πριν αναχωρήσουν το απόγευμα για τα λιμάνια να καλούν στα κατά τόπους λιμεναρχεία για να ενημερωθούν για το εάν τελικά ταξιδέψουν ή όχι.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη -Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News