Ειδήσεις

Η ΚΡΗΤΗ TV στα βήματα των προσφύγων

Η "ΚΡΗΤΗ TV" αυτή την εβδομάδα ακολουθεί τα βήματα των προσφύγων. Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που θα αναδείξει όλες τις πτυχές ενός θέματος, που πάνω από όλα προκάλεσε το μεγαλύτερο έως τώρα κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Ιστορίες προσφύγων μέσα από το δράμα και την εξαθλίωση μέσα από συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες, που κατεγράφησαν από το φακό της "ΚΡΗΤΗ TV" σε Μυτιλήνη και Ειδομένη.

Ποιοι ευθύνονται για την διόγκωση της προσφυγικής κρίσης… οι μυστικές τακτικές των διακινητών του Αιγαίου… Ποιος ο πραγματικός ρόλος των ΜΚΟ που εμφανίστηκαν από το πουθενά  αλλά και ποια παραμένει η στάση των Ελλήνων απέναντι στο ζήτημα.

Δείτε αυτή την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 10 το βράδυ  το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ, όπου η "ΚΡΗΤΗ TV", ταξιδεύει στη Λέσβο. Το μικρό νησί του βορειοαανατολικού Αιγαίου που σήκωσε στις πλάτες του το βάρος 550.000 προσφύγων και μεταναστών. Την καθημερινότητα στο κέντρο καταγραφής στη Μόρια, αλλά και αποκαλύψεις για τη δράση των ΜΚΟ, των διακινητών καθώς και για τον πραγματικό ρόλο της επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ενώ την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 22:00, παρακολουθήστε το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ, με την "ΚΡΗΤΗ TV" να ταξιδεύει στην Ειδομένη. Εκεί όπου 12.000 άνθρωποι πρόσφυγες και μετανάστες, ζουν καθημερινά στη λάσπη, στην ανέχεια και στην εξαθλίωση μέσα σε καταυλισμούς. Εκεί που σταματά η ελπίδα για χιλιάδες ανθρώπους και κυριαρχεί το χάος…

Δημοσιογραφική Έρευνα: Λευτέρης Κουμαντάκης

Κάμερα-Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Μοντάζ: Νίκη Τουτουντζάκη.

Σχόλια