Ειδήσεις

Γραμμή στήριξης και αποζημιώσεις καίνε τους επιχειρηματίες

Τη χρηματοδότηση της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης των επιχειρηματιών και επαγγελματιών, η οποία προσφέρει κοινωνικό έργο εν μέσω κρίσης, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποτροπή αυτοκτονικών περιστατικών, ζήτησε από τον περιφερειάρχη Κρήτης ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Χαράλαμπος Λεκάκης.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Σταύρος Αρναουτάκης απάντησε θετικά, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε από τον κ. Λεκάκη την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης που καταγράφεται όχι μόνο σε επίπεδο Κρήτης αλλά σε επίπεδο χώρας.

Ενδεικτικά, τα τηλεφωνήματα στην εν λόγω γραμμή ανήλθαν σε 817 το 2014 και σε 1.000 το 2015, εκ των οποίων τα 800 προέρχονται από επαγγελματίες από την Κρήτη ενώ τα υπόλοιπα από την υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα, χάρη στην επέμβαση ψυχολόγου, αποτράπηκε το… μοιραίο σε τουλάχιστον 5 περιπτώσεις, σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη.

Η τηλεφωνική γραμμή  (2810.390.708) λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Εμπόδιο η γραφειοκρατία για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών  

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ έθεσε στον κ. Αρναουτάκη ζητήματα που αφορούν στις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από την κακοκαιρία του περασμένου Ιανουαρίου.

Όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει μια ευρεία σύσκεψη με στελέχη της Περιφέρειας προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια που έχουν σχέση με γραφειοκρατικές διαδικασίες ενώ ζητούμενο παραμένει αν και με ποιον τρόπο θα αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις για τις ζημιές σε πρώτες ύλες και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, κάτι που ως γνωστόν δεν περιλαμβάνεται στην πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια