Ειδήσεις

Έφεση για τον 26χρονο που αθωώθηκε στη δίκη Κατσούλη

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία κρίθηκε αθώος ο 26χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος δικαζόταν για το θανάσιμο τραυματισμό του οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Πρόκειται για το νεαρό, ο οποίος απαλλάχτηκε κατά πλειοψηφία (5-2) για την πράξη της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και αφέθηκε ελεύθερος μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο προσωρινής κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος, είχε προσκομίσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, όπου εκδικάστηκε πρόσφατα η πολύκροτη υπόθεση, οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο), στο οποίο φαίνεται ο ίδιος να βρίσκεται στην απέναντι κερκίδα από εκείνην που έλαβαν χώρα τα επεισόδια που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του αδικοχαμένου Κατσούλη.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λασιθίου είχε προτείνει, τότε, την ενοχή του 26χρονου, ο οποίος, ωστόσο, αθωώθηκε. Υπέρ της απαλλαγής του είχαν αποφανθεί πέντε δικαστές (δύο τακτικοί και τρεις ένορκοι), ενώ μειοψήφησαν ο πρόεδρος της Έδρας κι ένας ένορκος, οι οποίοι έκριναν ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος.

Έτσι, στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί μέσα στο επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης, οι κατηγορούμενοι που θα καθίσουν στο εδώλιο για να δικαστούν είναι συνολικά 3:

?      Ο 26χρονος ο οποίος αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου

?      Ο 28χρονος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών

?      Ο 34χρονος ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών

Ρεπορτάζ:

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια