default-image

Σπιναλόγκα: Οι πρώτες ακυρώσεις μετά την αύξηση εισιτηρίων

Κρήτη
Σπιναλόγκα: Οι πρώτες ακυρώσεις μετά την αύξηση εισιτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγράφηκαν ήδη οι πρώτες ακυρώσεις ομαδικών εκδρομών στην Σπιναλόγκα μετά την εξωφρενική αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου κατά 400%.

Πυρ και μανία είναι οι αρχές και οι τουριστικοί παράγοντες από τις πρώτες ορατές πλέον παρενέργειες.

Οργή και του δημάρχου Αγίου Νικολάου

Μάλιστα την έντονη δυσαρέσκειά του, πληροφορούμενος την απαντητική επιστολή του υπουργού Πολιτισμού, κ. Αρ. Μπαλτά, προς το βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη σε σχετική αναφορά του τελευταίου για την «αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους», εξέφρασε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Σύμφωνα με το κείμενο της αναφοράς του αρμόδιου υπουργείου που κατατέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο και απεστάλη στο βουλευτή κ. Πλακιωτάκη, η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στη Σπιναλόγκα (από 2 σε 8 ευρώ) γίνεται κατόπιν εισηγήσεως της επιτροπής που συνέστησε το εν λόγω υπουργείο, προκειμένου να επανεκτιμήσει τις ισχύουσες τιμές εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κατά τη συνάντηση που είχε με το βουλευτή Λασιθίου, χαρακτήρισε αντικρουόμενα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κάνοντας γνωστό ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να καθοριστεί η τακτική που θα κρατήσει ο Δήμος.

Σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο με μια σειρά αντικρουόμενα στοιχεία, που δε στηρίζονται σε λογικά επιχειρήματα, προσπαθεί να αιτιολογήσει την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου της Σπιναλόγκας. Χρησιμοποιώντας φληναφήματα, ούτε λίγο-ούτε πολύ μας λέει ότι δε δικαιούμαστε χρήματα για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, με την αιτιολογία ότι η προσέλευση των επισκεπτών στο μνημείο δε γίνεται λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αλλά λόγω του τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος που έχει το κοινό για το νησί».

«Εν πάση περιπτώσει, αν έτσι έχουν τα πράγματα», πρόσθεσε, «ας φύγει από τη δικαιοδοσία του υπουργείου Πολιτισμού κι ας ενταχθεί στις κοινωνικές δομές του Δήμου, προκειμένου να το διαχειριζόμαστε, βρίσκοντας παράλληλα τρόπο να εισπράττουμε το εισιτήριο. Δεν είναι δυνατόν να εισπράττει το ΤΑΠΑ», είπε ο δήμαρχος, «και τα έσοδα αυτά να μην είναι ανταποδοτικά. Δηλώνω σαφώς», κατέληξε ο κ. Ζερβός, «ότι δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για τις υποδομές που είναι απαραίτητες για τους επισκέπτες! Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουμε λίγο πιο σοβαροί στις απαντήσεις που δίνουμε στους φορείς, γιατί χωρίς λόγο, ξαφνικά, θα βρεθούμε δίχως επισκέπτες στη Σπιναλόγκα και τα έσοδα τα δικά τους θα μειωθούν πραγματικά»!

Στην παραπάνω συνάντηση ο βουλευτής Λασιθίου, με τη σειρά του, χαρακτήρισε «ακατανόητη» και «χωρίς λογική» την αύξηση της τιμής στο εισιτήριο της Σπιναλόγκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News