Ειδήσεις

Τα δάκρυα του Ράμι συγκλονίζουν την Ευρώπη (video)

Η έκκληση του μικρού Ράμι -μέσα από το νοσοκομείο της Γερμανίας όπου νοσηλεύεται καθώς πάσχει από λέμφωμα Hodgkin και χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών-  όχι μόνο ραγίζει καρδιές, αλλά και θέτει την Ευρώπη προ των ευθυνών της. Μια Ευρώπη που παρακολουθεί αμέτοχη το δράμα των προσφύγων, με θύματα παιδιά όπως ο μικρός Ράμι από τη Συρία.

Οι πιθανότεροι συμβατοί δότες, τα αδέλφια του βρίσκονται μαζί με τη μητέρα τους σύμφωνα με το Newsit.gr, στην Ελλάδα. Πατέρας και γιος βρίσκονται στη Γερμανία. Μια οικογένεια «κομμένη» στα δύο…

Τα δάκρυα του Ράμι συγκλονίζουν τους απλούς πολίτες

Η δραματική του έκκληση του 7χρονου καθώς το μόνο που θέλει το μικρό παιδί είναι τη μητέρα του, συγκλονίζει και τους πιο ψύχραιμους.

«Θέλω τη μαμά μου», λέει κλαίγοντας ο 7χρονος. «Φοβάμαι ότι κάτι θα πάθω και δεν θα είναι εδώ...»  «Ο Ράμι προσπαθεί να φανεί δυνατός, κλαίει τα βράδια και προσπαθεί να κρυφτεί από μένα για να μην τον δω που κλαίει» λέει ο μπαμπάς του.

Την ίδια ώρα κάνει έκκληση στην κυβέρνηση, να βοηθήσει την οικογένειά του καθώς η μεταμόσχευση κρίνεται απαραίτητη για την υγεία του μικρού, που όσο περνά ο καιρός χειροτερεύει.

Στην Ελλάδα η οικογένειά του

Η οικογένεια του Ράμι, σύμφωνα με πληροφορίες, φιλοξενείται από την ?Άρσις? σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και τη Δευτέρα καταθέτει αίτηση ασύλου.

Σχόλια