default-image

Ισπανία: Δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι εθνικότητες των νεκρών σπουδαστών

Κόσμος
Ισπανία: Δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι εθνικότητες των νεκρών σπουδαστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε μια μεγάλη ομάδα ξένων σπουδαστών πανεπιστημίων συγκρούστηκε και ανατράπηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο δρόμο μεταξύ της Βαλένθια και της Βαρκελόνης, σύμφωνα με τις Αρχές στην βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Οι Αρχές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχουν γνωστοποιήσει τις εθνικότητες των νεκρών σπουδαστών. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν 14 νεκρούς. Οκτώ από τους 43 επιβαίνοντες στο λεωφορείο, έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τουλάχιστον 19 χώρες και μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus, το οποίο υλοποιείται με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία, στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τις ακόλουθες χώρες: Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστινιακές Περιοχές, Ιαπωνία, Ουκρανία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα είναι γυναίκες μεταξύ 22 και 29 ετών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο λεωφορείο επέβαιναν 61 άτομα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν προσδιοριστεί, ενώ είναι πιθανό να αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος. Ο οδηγός του λεωφορείου δε βρέθηκε θετικός για τη χρήση οινοπνεύματος, αλλά και ναρκωτικών ουσιών.

Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που έγινε σήμερα το πρωί στην Ισπανία. Το λεωφορείο ταξίδευε από τη Βαλένθια στη Βαρκελόνη, μεταφέροντας σπουδαστές πανεπιστημίου, μεταξύ αυτών και ξένους φοιτητές, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News