default-image

Δύο Έλληνες μεταξύ των YGL του World Economic Forum

Ελλάδα
Δύο Έλληνες μεταξύ των YGL του World Economic Forum

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος των εταιρειών Antipollution και GREEN Βύρων Βασιλειάδης και η Ελληνίδα βιολόγος της NASA Ελένη Αντωνιάδου, επιλέχθηκαν ως δύο από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum.

Το φόρουμ των Young Global Leaders αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες καθώς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι διαθέτουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα διαμορφώνοντας στο μέλλον την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα με βάση την αξιολόγηση που πραγματοποιεί το World Economic Forum, γνωστό στην Ελλάδα και για το ετήσιο οικονομικό συνέδριο του Νταβός.

Η επιλογή των μελών πραγματοποιείται κάθε χρόνο αναγνωρίζοντας τους πιο καινοτόμους επιχειρηματικά και κοινωνικά σκεπτόμενους νέους άνδρες και γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 ετών με όραμα έναν καλύτερο κόσμο.

Βύρων Βασιλειάδης

Ο Βύρων Βασιλειάδης είναι ο επικεφαλής και εκ των ιδρυτών των εταιρειών Antipollution και GREEN, μέλη του ομίλου εταιρειών Βασιλειάδη, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων, ανακύκλωσης, ενέργειας και ναυτιλίας. Η Antipollution θεωρείται από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές εταιρείες με δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ η GREEN, αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα (πρώτη στη λίστα του Fortune με τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην χώρα). Οι δραστηριότητές της επικεντρώνονται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας εντός Ελλάδας και στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο Βύρων Βασιλειάδης μαζί με τον αδερφό του Φίλιππο έχουν δημιουργήσει έναν όμιλο εταιρειών που περιλαμβάνει πέραν της Green ΑΕ (Greek Environmental & Energy Network S.A.) η οποία έχει βραβευθεί και με Global Business Excellence Award 2015) , την Antipollution S.A., που δραστηριοποιείται στην διαχείριση στερεών αποβλήτων ναυτιλίας και την KAFSIS Bio - Industries S.A., μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ζωικών αποβλήτων. O όμιλος Βασιλειάδη εμφανίζει αθροιστικό ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 85 εκ. ευρώ, μηδενικό δανεισμό και απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζομένους.

Ελένη Αντωνιάδου

Η 28χρονη Ελληνίδα βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου διέπρεψε για πρώτη φορά το 2011 με την επιτυχή πρώτη μεταμόσχευση τεχνητού οργάνου στον κόσμο, δημιουργώντας μια τεχνητή τραχεία για μια 36χρονη  καρκινοπαθή στο τελικό στάδιο. Η NASA επέλεξε την Ελένη το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy, ενώ το 2013 ανακηρύχτηκε "γυναίκα της χρονιάς" στο Λονδίνο. Γεννημένη το 1987 στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από την Οξυά Ιωαννίνων και το Λιπαρό Πέλλας, είναι εκ των ιδρυτών της start up εταιρείας "Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές" (Transplants Without Donors), που αντικείμενο έχει τη μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα.

Σπούδασε πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα "Βιομηχανική", "Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική" και στη "Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες" στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις και στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Πηγή: capital.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News