Ειδήσεις

Με το βλέμμα στ4ραμμένο στην ανάδειξη της Κρητικής κουζίνας

Ξεσκονίζουν τα τεφτέρια των γιαγιάδων και των μαμάδων τους. Ξαναθυμούνται παλιές παραδοσιακές συνταγές. Αναδεικνύουν γεύσεις ξεχασμένες. Τις καταγράφουν για να τις παραδώσουν στις επόμενες γενιές.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάδειξη της κρητικής κουζίνας και την καταγραφή των κρητικών συνταγών στην πορεία του χρόνου - από γενιά σε γενιά, καθώς επίσης και την αναβίωση των ξεχασμένων διατροφικών προτύπων, η οικογένεια Καλαθάκη και η Kappa Studies διοργανώνουν το 4ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με τη συμμετοχή των χωριών του δήμου Μυλοποτάμου.

Από το αντικριστό που ψήνεται στον Ψηλορείτη, μέχρι το πιλάφι του γάμου, το βραστό, συνταγές με χόρτα, με χοχλιούς έως και πολλά περίεργα φαγητά με κίτρο. Με γεύσεις, αρώματα και χρώματα πλημμυρίζει το κτήμα Καλαθάκη.

4ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο και την παράδοση, με την υπογραφή της οικογένειας Καλαθάκη.

Ένα τριήμερο φεστιβάλ. Διαγωνισμός απ' όλες τις σχολές της Κρήτης, διαγωνισμός μαγειρικής από επαγγελματίες του χώρου, διαγωνισμός από τα χωριά του Μυλοποτάμου.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια