Ειδήσεις

Έκθεση του Κώστα Μπαλάφα για το αντάρτικο στην Ήπειρο

Συνεχίζεται και τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου αμείωτη η προσέλευση των Χανιωτών στη φωτογραφική έκθεση του Κώστα Μπαλάφα «Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944)».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές από την πύλη Sabbionara μέχρι και το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 έχουν επισκεφθεί την έκθεση πάνω από 1.500 Χανιώτες και μέχρι στιγμής 400 περίπου μαθητές και μαθήτριες από σχολεία των Χανίων που έφτασαν στους χώρους της έκθεσης με τους συνοδούς δασκάλους και καθηγητές τους (στα πλαίσια διδακτικών επισκέψεων που αφορούν κυρίως τη σύγχρονη και νεότερη ελληνική ιστορία αλλά και την Ιστορία της Τέχνης) και ξεναγήθηκαν από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου: "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ". Ενδεικτικά αναφέρουμε πως επισκέφτηκαν την φωτογραφική έκθεση τμήματα και τάξεις από το Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, το 1ο Γυμνάσιο Χανίων, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χανίων, το 3ο Λύκειο Χανίων, το Λύκειο Αλικιανού, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας κ.α.). 

Υπενθυμίζεται πωςη έκθεση φωτογραφίας: "Κώστας Μπαλάφας: Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944)" θα παραμείνει ανοικτή και επισκέψιμη για το κοινό όλο τον μήνα ΜΑΡΤΙΟ του 2016 στην ΠΥΛΗ SABBIONARA(Μίνωος & Καλλεργών) στα Χανιά της Κρήτης

Οι ώρες που θα είναι ανοιχτή είναι οι εξής:

Δευτέρα έως και Σάββατο: (πρωί)                10 έως 13.00μ.μ. &

                                        (απόγευμα)         18.30 έως 21.00μ.μ

Επίσης κάθε μέρα στις 19.30μ.μ. προβάλλεται το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τον Κώστα Μπαλάφα από τη σειρά: "Η ιστορία των χρόνων μου" σε σενάριο-σκηνοθεσία του Κώστα Μαχαίρα (διάρκεια 29 λεπτά, παραγωγή 2003).

Στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης με προβολή πρόσθετου οπτικοακουστικού υλικού για τμήματα τάξεων από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ κ.λπ.). Οι καθηγητές/-τριες που ενδιαφέρονται να συνοδεύσουν τους μαθητές σ' αυτό το εκλεκτό, βιωματικό μάθημα σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καλό είναι να επικοινωνούν πρώτα με την υπεύθυνη αυτής της δράσης, την κ. Μαρία Μαθιουδάκη, εκπαιδευτικό (κινητό: 6978602368), ώστε να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο χώρο.

Τέλος στο πλαίσιο των παράλληλων υποστηρικτικών εκδηλώσεων για τη φωτογραφική έκθεση του Κώστα Μπαλάφα στην πύλη Sabbionara θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες που αφορούν στην Κατοχή και την Αντίσταση: 

α) Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 στις 21.00μ.μ.: Η κάθοδος των εννέα (παραγωγή Ε.Κ.Κ.. 1987), του Χρήστου Σιοπαχά.

β) Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 στις 21.00μ.μ.: Ούλοι Εμείς, Εφέντη (παραγωγή Ε..Κ.Κ., 1998), του Λεωνίδα Βαρδάρου.

γ) Τέλος προς τιμή του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, 25 Μαρτίου στις 21.00μ.μ. στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της φωτογραφικής έκθεσης θα προβληθεί ξανά η ταινία του: "Ο κλοιός", παραγωγής Ε.Κ.Κ., 1987.

Η είσοδος, όπως και για την φωτογραφική έκθεση, είναι φυσικά, ελεύθερη.

Σχόλια